Аграрна Тернопільщина: На весняний лан з оптимізмом

Опубліковано:
11 Квітня, 2018

На весняних гонах чути робочий гуркіт тракторів,  посівних агрегатів, навіть незважаючи на великодні святкові дні. Посівна- 2017 практично стартувала районах області. Першими її розпочали із сівби ранніх зернових та зернобобових культур в південних Заліщицькому, Борщівському, Чортківському районах. По мірі підготовки площ, сприятливому проїзду польовими дорогами механізмів, транспорту  сівбу ведуть окремі господарства Гусятинського, Бучацького, Теребовлянського,  Тернопільського, Козівського району.  В стислі строки і дотриманням європейських технологій та усіх агротехнічних заходів треба посіяти майже 207 тисяч гектарів ранніх зернових та зернобобових культур, заробити насіння цукрових цукрових буряків на більш як 30,8 тис. га. Торік їх рекордний урожай в Україні з гектара 986,4 цнт зібрали в ПП « Обрій» Чортківського району (директор, заслужений працівник сільського господарства Степан Данилишин).

Читайте також

У центрі Києві «знайшли» весну (Фото)
Невже весна все таки прийде?
Погоду на селі «заказувала» Горпинка

– На 98% процентів кондиційним насінням ярих забезпечені сільгоспвиробники. Придбано 40 тисяч тонн мінеральних добрив. 24 тонн протруйників,- каже головний агроном обласного департаменту агропромислового розвитку Тернопільської держадміністрації Надія Воскресенська. Посівна- 2018 року обійдеться аграріям області понад 4 млрд. грн. Затрати на засіяний гектар складуть 7034 грн. що на 30 відсотків більше, ніж торік. В арсеналі трудівників ланів і в машинно- тракторних парках, майданчиках 11,9 тис одиниць ґрунтообробної, посівної та оприскувальної техніки. а також 3,5тис  тракторів вітчизняного та імпортного виробництва, 1,5 тис сівалок найновіших марок та модифікацій. Торік  сільгосппідприємства . потужні фермерські господарства закупили 582 одиниці сільгосптехніки на суму 782,5 млн грн, з них 119 тракторів і лише 14 вітчизняного виробництва.Отже,хлібороби Тернопільщини можуть з оптимізмом й трудовою наснагою веснувати.»

Ярослав Бачинський

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #агро, #весна, #лан, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поле, #посівна, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: