Ярослав Бачинський

Ярослав Бачинський

кореспондент, журналіст, член Національної спілки журналістів України

Світлана Юзва з Тернопільщини – майстриня добра, краси і ніжного поетичного слова

Великодні зірки у мережках долі.

10.04.2018 10:13   Джерело: TeNews
Автор : Ярослав Бачинський

Коли над селом Ангелівкою Тернопільського району висвічують зірки, закриває небокрай на куполах церкви, затихає від щоденної напруженої селянської праці люди. І торжествує тишина. Мешканка Світлана Юзва, депутат Романської сільської ради, громадська активістка, енергійна і цілеспрямована жінка береться за своє найпотаємніше - вишиванку і викарбуване поетичне слово.

Десь з усього єства, фібрів серця лягають красивим каліграфічним почерком слова:

Люблю село в туманах ночі,
Спішу до нього навіть із далека,
Під ногами, кинувши стежки у спориші
Гніздечко в’є над хатою лелека
Як символ української землі.

Світланин оберіг - це сім’я чудові й працьовиті з дитинства сини  Михайло, Вадим, донечка- школярка Ганнуся, турботливий і чесний глава сімейства Олег Миколайович. Вона виросла на  щедрій чорнозем землі серед благородних односельчан, які й видали її мандат довіри в органах місцевого самоврядування. Вона серед перших, хто захищає їх інтереси, допомагає разом з іншими  сільськими депутатами контролювати роботу  закладів освіти, медицини, спортивних об’єктів, навіть громадського порядку, благоустрою території.

Читайте також

Атовець Іван Білосевич із Кременця рік вишивав портрет своєї мами
У письменниці з Тернопільщини за екскурсовода небесний Янгол
Аграрна Тернопільщина: Олег Яциковський – третій представник славної садівничої династії

Чимало конфліктів було оперативно розв’язано при її безпосередній участі, надано конкретної допомоги малозабезпеченим верствам населення, проведено подвірний обхід усіх виборців дільниці. Односельчани довіряють пані Світлані . бо вона  якщо береться за будь- яку справу в інтересах  сільської громади то доводить її до кінця. Вже чимало років Світлана займається вирощуванням  плодоягідних кущів- смородини, порічки, агрусу. Тепер взялася за саджанці  малини. На Тернопільщині за останні два роки зорганізувалося до двох десятків сільських кооперативів малинового й плодоягідного напрямку, що потребують високоякісного та урожайного  посадкового матеріалу. Утім ранні сорти «Альба», «Хорней», що вже у травні- червні дають сонячну червону. смачну  ягоду. Затребувані серед дачників й городників середньоранній сорт полуниці «Роксана», рекордсменки «Альбіон», що цвіте й плодоносить чотири рази на рік.

- Дерево, кущ. квітка – це найбільший подарунок людству , їх треба  плекати та леліяти,- задумливо каже пані Світлана, а ще з дитинства дуже люблю вишивати, знаю сотні орнаментів, узорів, що з часу бісеринками лягають на полотно.»

Світлана Юзва вишиває образи, ікони, сорочки, жіночі блузки, серветки, рушники, скатертини   для своєї родини ,односельчан, друзів, для духовного  сільського храму. Майстриня добра, краси і ніжного поетичного слова, барвами горять на зшитках полотна і великодні зорі в мережках долі.

null
Фото автора.

 

null
Фото автора.

 

null
Фото автора.

Ярослав Бачинський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі