В Україні обрали наймолодшого голову партії

Опубліковано:
2 Квітня, 2018

24-річний Роман Лозинський очолив Українську Галицьку Партію. За це 31 березня проголосували на VІI З’їзді політсили, який відбувься у Львові.

На посаду голови Політради партійці висунули двох кандидатів: громадського діяча, публіциста, аналітика і шеф-редактора Інтернет-проекту “Західна аналітична група”, до якого належить сайт “Збруч” та члена Несторівської групи Ореста Друля та пластуна, політолога, який пройшов стажування у Канадському парламенті, Романа Лозинського.

Роман Лозинський впродовж минулого року був заступником голови Політради Української Галицької Партії, керівником Секретаріату партії. До того він реалізував низку різних соціально-молодіжних проектів, був координатором Школи Молодої Еліти.

За освітою, Роман – політолог. Закінчив Львівський національний університет ім. Івана Франка, Школу публічного адміністрування Українського Католицького Університету, кілька програм на тему політичного лідерства.

Учасниками VII З’їзду Української Галицької Партії стали майже 100 делегатів із трьох областей Галичини, з Києва та ще 11 обласних осередків, де зареєстровані організації політсили.

null

 

null

Довідка:

Українська Галицька Партія – полілідерська політична сила. За її Статутом, всі керівні органи партійці переобирають щороку. До того ж, бути обраним головою Політичної ради партії можна лише двічі поспіль. Днями завершилася друга каденція на посаді очільника УГП громадського діяча, у минулому – почесного консула  Нідерландів  у Львові, Богдана Панкевича.

Нагадаємо, Українська Галицька Партія створена 2012 року, а офіційно зареєстрована 2014-го року. 2015-го вона взяла активну участь у місцевих виборах на Галичині. Відтак вже третій рік у Львівській міській раді активно діє фракція УГП, яку експерти майже щороку відзначають як кращу фракцію ЛМР. Загалом Українська Галицька Партія представлена близько 80-а депутатами у різних місцевих радах Західної України. Від липня 2017 року активно Українська Галицька Партія діє у Києві, поставивши собі за мету українізувати столицю, зокрема за допомогою ініціативи “Геть від Москви!”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лозинський, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #угп
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: