Культурно-мистецький проект «Під зорею Пінзеля. Барокове мистецтво і строї епохи» презентують у Португалії

Опубліковано:
1 Квітня, 2018

14-15 квітня 2018 року у столиці Португалії Лісабоні відбудеться презентація культурно-мистецького проекту «Під зорею Пінзеля. Барокове мистецтво і строї епохи», який реалізовується з ініціативи «Благодійного фонду родини Демкур» та за підтримки Управління публічної дипломатії МЗС України і Посольства України в Португальській Республіці. Захід відбудеться у приміщенні найбільшого у Португальській Республіці Національного палацу Мафра, що розташований за адресою: Terreiro D. João V 2640-492 Mafra, Portugal.

null

Завдяки проекту буде представлено творчість великого українського митця Іоанна Георгія Пінзеля, який жив і творив у ХVIII столітті в Україні на теренах сучасної Тернопільщини. Популяризація його спадщини, а також демонстрація неймовірної колекції старовинних українських строїв, вишитих народними майстринями, є засобом привернення уваги до України як сучасної, європейської, висококультурної держави.

Дводенна програма проекту передбачає презентацію мистецького альбому Віри Стецько «Таїна Пінзеля», перегляд з англомовними субтитрами документальних фільмів «Таїна Пінзеля. Від Бучача до Лувру» та «Борщівська вишиванка. Світ, що єднає», останній знято у 2018 році на замовлення Благодійного фонду родини Демкур. Також будуть діяти експозиції автентичних українських строїв Галичини кінця ХІХ-го століття та мистецьких творів сучасних художників Тернопільщини і Львівщини.

Захід відкриє Надзвичайний і Повноважний Посол України в Португальській Республіці Інна Василівна Огнівець.

null

У рамках цього відбудеться міжнародна бізнес-зустріч «Україна – ділові можливості для португальських підприємств», під час якої кандидат економічних наук, віце-президент з питань регіонального розвитку Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine) Тарас Демкура представить доповідь «Роль Міжнародної Торгової Палати ICC Ukraine та її регіональних представництв у розвитку міжнародного бізнес-партнерства. Презентація інвестиційних та торговельних пропозицій Тернопільщини». Учасниками заходу стануть представники Торговельно-промислової палати України у європейських країнах. Інформацію щодо інвестиційних пропозицій Тернопільщини буде поширено серед потенційних інвесторів і грантодавців Республіки Португалія.

Співорганізаторами заходу є Управління публічної дипломатії МЗС України, Посольство України в Португальській Республіці, Національний палац Мафра (Республіка Португалія), благодійна організація «Благодійний фонд родини Демкур», ініціативна група «Спілка української молоді Португалії».

Партнери проведення заходу: ON SEO (спонсорська підтримка підприємця Олександра Усача), Insider time. Tourism in Portugal, Олег Шупляк.

Під час першого дня програми заходу у малій залі Національного палацу Марфа відбудеться бізнес-зустріч на тему «Україна – ділові можливості для португальських підприємців», під час якої Тарас Демкура представить доповідь «Роль Міжнародної Торгової Палати ICC Ukraine та її регіональних представництв у розвитку міжнародного бізнес-партнерства. Презентація інвестиційних та торговельних пропозицій Тернопільщини».

Окрім того, підприємець, меценат, член Ради засновників компанії Amway Ірина Демкура виступить з доповіддю «Соціальна відповідальність бізнес-проектів благодійного організації «Благодійний фонд родини Демкур», як платформа для потенційного партнерства соціально-економічного розвитку Тернопільщини і адміністративних округів Португалії».

Наступного дня – 15 квітня 2018 року – у великій залі Національного палацу Марфа відбудеться презентація проекту «Під зорею Пінзеля. Барокове мистецтво. Строї епохи» і демонстрація документального фільму з англомовними субтитрами «Таїна Пінзеля. Від Бучача до Лувру».

Цього ж дня усім присутнім Наталія Волощук детально розкаже про діяльність Етногалереї «Спадок», буде показано документальний фільм з англомовними субтитрами «Борщівська вишиванка. Світ, що єднає». Також організатори запланували проведення етноуніверситету з наданням пояснень щодо окремих елементів представлених українських автентичних строїв для гостей зустрічі-презентації від організаторів (Тетяна Фарина), презентацію мистецької підбірки картин Олега Шупляка «Рідна земля» та концертну програму за участю місцевих колективів.

Нагадаємо, що перший етап проекту «Під зорею Пінзеля» відбувся у 2012-2014 роках під час міжнародного туру – презентацій першого видання мистецького альбому Віри Стецько «Таїна Пінзеля». Творчість майстра була тріумфально представлена в Луврі, Українському культурному центрі в Парижі. Понад сто альбомів залишились в бібліотеках та архівах Лувру. Проведено понад 60 презентацій творчості майстра як в Україні, так і за її межами, більше 700 альбомів було роздано бібліотекам. школам та ВНЗ.

Другий етап реалізації проекту «Під зорею Пінзеля» розпочався 16 вересня 2017 року у рамках 24-го Форуму видавців у Львові, під час якого у залах Палацу Потоцьких Львівської національної галереї мистецтв відбулася презентація другого перевидання мистецького альбому Віри Стецько «Таїна Пінзеля» з широкою програмою заходів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #Демкура, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пінзель, #португалія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: