У Тернополі відбувся конкурсний відбір учасників ІІ Міжнародного вокального конкурсу імені Квітки Цісик

01.04.2018 13:43   Джерело: tmu.org.ua
Опубліковано : Новини Тернопільщини

30 березня у залі Тернопільського обласного державного музичного училища імені Соломії Крушельницької відбувся конкурсний відбір II Міжнародного вокального конкурсу імені Квітки Цісик, який проходить у Тернополі за ініціативи Національної Ради жінок України.

Перед початком прослуховування учасників до присутніх звернулася директор Тернопільського обласного державного музичного училища ім.С.Крушельницької Лариса Римар.

«Мені приємно, що сьогодні у стінах нашого музичного училища проходить конкурс імені легендарної співачки, американки українського походження, яка показала світу силу і красу української пісні, Квітки Цісик. Дякуємо ініціаторам та організаторам конкурсу, зокрема Тарасовій Тетяні Вікторівні, за велику роботу у популяризації та просуванні українського музичного мистецтва у світі», — сказала Лариса Римар.

Директор училища побажала учасникам успішних виступів, а конкурсу процвітання та розширення географії.

IMG_4049

Як зазначила Тетяна Тарасова, конкурс проводиться з метою відкриття нових талантів. Ще однією місією конкурсу є збір благодійних коштів для онкохворих жінок, адже сама співачка Квітка Цісик померла у віці 45 років від раку молочної залози.

IMG_4052

Цього року  зібрані кошти будуть передані онкохворим жінкам, матерям учасників АТО.

У пісенному конкурсі взяли участь 26 учасників віком від 10 до 45 років.

IMG_4054

Переможці будуть нагороджені Орденами «Золота Квітка», «Срібна Квітка» та дипломами Лауреатів учасника. Також будуть обрані два фіналісти, які 4 квітня у день народження Квітки Цісик виступлять на Гала-концерті у Києві.

IMG_4065

31 березня о 17.00 год. у приміщенні центрального корпусу Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка розпочнеться гала-концерт за участю переможців вокального конкурсу, членів журі та гостей.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: tmu.org.ua  

Коментарі