У Буданівській психоневрологічній лікарні на Тернопільщині знущаються з пацієнтів? (Фото)

31.03.2018 21:43   Джерело: ombudsman.gov.ua
Опубліковано : Новини Тернопілля

В індивідуальних розмовах пацієнти повідомили про факти, які можуть свідчити про порушення міжнародних та вітчизняних стандартів надання психіатричної допомоги, зокрема при застосуванні фізичної фіксації. Так, в закладі існує негативна практика залучення пацієнтів туберкульозного відділення (чоловіків) для здійснення процедури фіксації жінок, які перебувають на лікуванні у психіатричному відділенні № 3. При цьому, така процедура повинна здійснюватися лише медичним персоналом без присутності інших пацієнтів.

Крім того, у наглядовій палаті вказаного відділення моніторами виявлено пацієнток, які знаходилися на ліжках у власних випорожненнях без нижньої білизни та простирадл. При цьому, на складі закладу зберігалася чиста білизна у достатній кількості. Незважаючи на те, що одна з цих пацієнток мала численні інфіковані рани, належна медична допомога їй не надавалася.

Також в умовах, що принижують людську гідність, ізольовано трималися троє пацієнтів, які понад десять років тому перехворіли на черевний тиф. Але у їхніх медичних документах не було будь-якої інформації щодо перебігу хвороби.

У лікувальному закладі також виявлено недієздатних хворих, яких усупереч вимогам чинного законодавства госпіталізовано до лікарні без рішення суду.

В цьому закладі, як і в багатьох лікарнях такого профілю, проблемним залишається питання довготривалого перебування хронічно хворих пацієнтів. Як правило, родичі, які отримують їхні соціальні виплати, не бажають забирати таких осіб з лікувального закладу.

За результатами візиту до Міністерства охорони здоров’я України та Тернопільської обласної державної адміністрації буде направлено звіт для вжиття відповідних заходів реагування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ombudsman.gov.ua  

Коментарі