Творчі вершини майбутніх аграріїв з Тернопільщини

Опубліковано:
31 Березня, 2018

До Міжнародного дня театру студенти Борщівського агротехнічного коледжу підготували творчий звіт колективів художньої самодіяльності і разом з викладачами показали справжній майстер-клас  для жителів міста.

Щорічно ця подія відбувається у палаці студентів до дня театру, який святкують в Україні 27 березня і, як годиться, до неї ретельно готуються у коледжі. Дійство довело, що і в аграрних закладах освіти навчається талановита і обдарована молодь. Феєрія поетичного слова, театрального мистецтва, мелодійної музики, душевної пісні та запального танцю захопила і зачарувала глядачів, які вдячними оплесками супроводжували кожен виступ студентів.

Захід, що мав назву «Україна понад усе!»  приурочили 100-річчю Української революції 1917- 1920 років. Патріотичному вихованню молоді в коледжі приділяють важливу увагу і цим пишаються як самі студенти, так і їх наставники. Концерт розпочали із поетичних рядків, присвячених Україні, її сьогоденню. Настрій душевності і глибини почуттів до рідної землі подарували Інна Ониськів та Ярослав Костюк, виконавши пісню «Плакала калина». Згадувалися історичні постаті сподвижників Української революції 1917-1920 рр. У пошанування цій темі тужливо прозвучав “Стрілецький романс», що супроводжувався яскравою хореографічною постановкою. 

Тривожні слова читців: вогонь і дим, кров, біль, сльози, сльози, сльози… Така гірка доля України. Її розстрілювали, катували, зрошували кров’ю землю, немов дощем…. У виконанні вокального ансамблю дівчат прозвучала пісня «За квітучі гаї» та «Ой, не сваріться, мамо». Майстерно виконали музину композицію музиканти інструментального тріо саксофоністів. Піднесено звучала пісня «Моя Україно» у виконанні Миколи Вадовського.

Цікавими були віршовані композиції за творами Тараса Шевенка  у виконанні Дмитра Співака, Ольги Буряк, Наталії Морозко, Вікторії Збриської.  Потішив глядачів  фольклорний театр колежду «Жартівниці», продемонструвавши жартівливу виставу «Ох, як любляться до душі, ті свекрухи і невістки!». Піднесено звучали вокальні композиції у виконанні народного аматорського гурту «Солоспів» та народної хорової капели «Гомін» – творчих колективів, якими пишаються у коледжі.

Залишається лише подякувати за невтомну працю художнім керівникам і авторам сценарію творчого звіту – подружжю Ользі та Ярославові Костюкам, які уже багато років працюють на ниві творчого зростання молоді Борщівського агротехнічного коледжу та його директору – Ярославові Козію за активну підтримку усіх творчих проектів.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото із сайту Борщівського агротехнічного коледжу

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #концерт, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #студент, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: