Розвиток Тернопільської області не стоїть на місці

31.03.2018 11:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Настя Острозька

Під час зустрічі з представниками Міністерства соціальної політики України в Тернопільській облдержадміністрації обговорювали соціальний захист населення, розвиток соціальних послуг та захист прав дітей в умовах децентралізації, а також впровадження моделі адміністрування надання послуг із соціальної підтримки населення в територіальних громадах.

Читайте також

Децентралізація влади: Успіхи Великогаївської об’єднаної громади на Тернопільщині
В області створено 42 громади. Буде – 54?

к повідомив під час зустрічі заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик, у рамках спільного проекту Міністерства соціальної політики України та за сприяння Міжнародного банку реконструкції та розвитку Шумська та Теребовлянська міські об’єднані територіальні громади області отримали по 12 одиниць комп’ютерної техніки та безкоштовне ліцензійне програмне забезпечення для якісного та оперативного надання соціальних послуг населенню. Це спрямовано, за його словами, на те, щоб створити та забезпечити функціонування центрів надання адміністративних послуг, у тому числі послуг соціального характеру «Прозорий офіс».

«В області визначено 5 об’єднаних територіальних громад, а саме: Байковецька, Великогаївська, Великодедеркальська сільські об’єднані територіальні громади; Мельнице-Подільська, Скала-Подільська селищні об’єднані територіальні громади, – зазначив Юрій Юрик. – Відповідно до протоколу засідання від 23 лютого 2018 року №1 робочої групи Міністерства соціальної політики України з питань надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам прийнято рішення про надання визначеним громадам субвенції на проведення робіт, пов’язаних зі створенням та забезпеченням функціонування центру надання адміністративних послуг, у тому числі послуг соціального характеру, форматі «Прозорий офіс». Відтак, Байковецькій сільській ОТГ передбачено понад мільйон гривень, Великодедеркальській сільській ОТГ – понад 4 млн. грн, Скала-Подільській селищній ОТГ – понад 3,5 млн. грн, Мельнице-Подільській селищній ОТГ – понад 3 млн. грн».

Повідомляє сайт Тернопільської обласної державної адміністрації.

Анстасія Гарасим'як


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі