Цікавий та незвичний урок провели для учнів в Борщівській галереї

Опубліковано:
30 Березня, 2018

У відділі картинної галереї Борщівського краєзнавчого музею класні керівники третіх початкових класів  Борщівських шкіл №1 і №2 Алла Прокопишин та Людмила Яловіцька, провели для своїх вихованців цікавий і незвичний урок зустрічі зі справжнім мистецтвом. Ведуча уроку – науковий працівник музею Олена Дудар наголосила, що подібний захід відбувається у стінах закладу вперше. А все завдяки творчому пошуку вчителів, які уже давно застосовують у навчанні інноваційні форми підходу до засвоєння нового і цікавого матеріалу.

Цього разу дітлахи знайомились із малярським надбанням великого Кобзаря. Про Тараса-художника школярам цікаво розповідали відомі художники нашого краю Євген Шпак та Олег Левицький. Пан Євген  розповів учням про цікаві зустрічі художників у творчому об’єднанні «Потік», про свої картинні виставки, а Олег Левицький провів чудовий майстер-клас з художнього мистецтва, запросив усіх присутніх до  художньо-меморіального музею ім. Леопольда Левицького в селі Бурдяківцях, який він очолює вже багато років.

Урок був насичений складними художніми завданнями, цікавими конкурсами, ребусами, кросвордами, загадками з образотворчого мистецтва, з якими учні успішно впорались.  Прикрасило свято читання поезії Тараса Шевенка. Вероніка Боднар, Яна Ковч, Анастасія Крильчук, Сергій Онишко, Леся Паньків, Каріна Шийка і Олександра Щедрик чуттєво і пристрасно прочитали відомі поезії Кобзаря а також виконали декілька музичних композицій.

Це уже четвертий нестандартний урок, який проводять педагоги Алла Прокопишин і Людмила Яловіцька. Така праця приносить свої позитивні результати. По-перше, це досвід, з яким охоче діляться вчителі, по-друге, зацікавлення учнів процесом пізнавальних ігор і вікторин, і третє, як показує практика, засвоєння нових тем дається малюкам дуже легко, а ще розвиває у них творчу уяву, бажання бути кращим з-поміж кращих. Усі хочуть бути переможцями і стають ними.

null

 

null

Фото Алли Прокопишин

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #галерея, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #урок, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: