«Свободівець» Фостик відмовився від депутатського мандату та покинув лави партії

Опубліковано:
29 Березня, 2018

Депутат Тернопільської міської ради минулого скликання Василь Фостик отримав право, після відкликання трійки екс-«свободівців» Турського, Сороколіта та Навроцького, стати депутатом і в цьому скликанні. Але відмовився від мандату, бо незгідний з позицією та діями партії «Свобода».

Тривалий період Василь Фотсик перебуває за кордоном, тому не вважав за доцільне озвучувати мою позицію раніше, але прийшов час робити вибір.

– Події в Тернополі, що відбуваються зараз, «замовчувати» більше не хочу. Я категорично незгідний з позицією та діями партії «Свобода» щодо кращих, на моє переконання, партійців та депутатів Тернопільської міськради Івана Сороколіта та Ігоря Турського (щодо Романа Навроцького, то в попередній каденції він не був депутатом міськради і тому я не знаю його роботи як представника громади). Тому заявляю про свій вихід з даної партії. Після незаконного відкликання Сороколіта і Турського, я мав би зараз стати депутатом міськради як наступний у виборчому списку. Я переконаний, якщо би я перебував в Україні і вирішив погодитись в даних умовах працювати депутатом від партії «Свобода», то щодо мого мандата, за якийсь час, гарантовано б розвивались такі ж незаконні дії як і щодо Турського та Сороколіта. Також публічно повідомляю і про свою відмову від мандата. Мені вкрай сумно, що в тернопільському політикумі так все брудно й підло. Та вірю, що так триватиме не довго, – заявив Василь Фостик.

Нагадаємо, не такими принциповими були два недавніх колеги Фостика по партії. На останній сесії Андрій Стукало та Ігор Костюк стали новими депутатами Тернопільської міської ради від ВО «Свобода» замість Ігоря Турського та Івана Сороколіта. Замість Романа Навроцького депутатом мав би стати Василь Фостик, який нині проживає у Нью-Йорку (США), але, як бачимо, зробив свій вибір на користь совісті. Наступний у списку «Свободи» йде Мар’ян Козбур. Саме він може отримати мандат депутата, якщо, звичайно, не вчинить, як його побратим Василь Фостик. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #депутат, #міська рада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Свобода, #тернопіль, #тернопільські новини, #фостик
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: