Через різке потепління на Волині розпочалося інтенсивне підняття води у всіх водотоках, внаслідок чого основні річки області вийшли на заплаву. Тобто на Волині виникла загроза серйозних паводків, – повідомили IA ZIK у відділі інформаційної політики ОДА.

За словами начальника обласного управління водних ресурсів Ростислава Кравчука, нині повеневими водами затоплено та підтоплено понад тисячу гектарів сільськогосподарських угідь, в основному сінокосів та пасовищ лише в Любешівському районі. Разом із тим, вже є випадки підтоплення присадибних ділянок тало-дощовими водами.

Варто зазначити, що на всій території області через надмірну кількість опадів восени минулого року і незначне промерзання ґрунту встановилися високі рівні ґрунтових вод, а запаси води в снігу в середньому становили до 20 мм.

«За прогнозами Волинського гідрометеоцентру в кінці березня очікується різке потепління, що може привезти до різкого зростання рівня води в річках та ускладнення обстановки на водогосподарських об’єктах. Відтак, управління водного господарства проводить щоденний моніторинг гідрологічної обстановки та забезпечує постійний контроль за технічним станом водогосподарських об’єктів», – повідомив Кравчук.

Окрім того, він розповів, що нещодавно відбулися перевірки готовності органів влади, місцевого самоврядування та водогосподарських організацій до безаварійного пропуску весняної повені. Також штабні навчання у Маневицькому, Камінь-Каширському та Любешівському районах, а у Ратнівському – тренування щодо ліквідації надзвичайної ситуації з виїздом на об’єкт аварійних груп району. За висновками фахівців, органи влади і місцевого самоврядування в основному готові до пропуску повені.

«Ситуація в перспективі дуже серйозна. Однак я не почув жодних цифр, де були недоліки, у відсотковому співвідношені що виконано, хто не справився з поставленими завданнями тощо. Давайте будемо говорити конкретно. Тому доповідь не зарахована, а завтра цю проблему ми обговорюємо ще раз», – заявив голова ОДА Олександр Савченко. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #волинь, #луцьк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #повінь, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: