Тернопільських водіїв чекає стрімке подорожчання бензину

Опубліковано:
25 Березня, 2018
Найближчі два тижні на тернопільських АЗС подорожчає бензин. Коштуватиме ще дорожче, ніж було місяць тому, перед зменшенням вартості пального, – пишуть Тернополяни.

Щоправда, бензин здорожчає не лише на Тернопіллі — аналогічна ситуація спостерігатиметься загалом по Україні.

За даними консалтингової групи “А-95”, за останній місяць бензин марки А-95 у середньому по Україні подешевшав більш як на 70 коп. Літр палива коштує 29,19 грн.

Читайте також

Стало відомо, де в Тернополі відкриють перші заправки для електромобілів
На Тернопіллі можна придбати найдешевше в Україні сало та свинину
Ціни на оренду житла у Тернополі підстрибнули на 15-20%

У цілому бензин дешевшав через падіння курсу долара і зменшення світових цін на нафту. Проте нафта знову стрімко дорожчає. Через перевиконання ОПЕК планів щодо стримування виробництва нафти. Сьогодні нафта коштує трохи більше як $66 за бар. Подальший вплив на ціни матиме оприлюднення звіту США про баланс нафти і очікування країн ОПЕК щодо зростання попиту на нафту. Передбачається, що показники зростуть на 1,6 млн бар. на добу.

“В одному барелі нафти приблизно 85 літрів бензину. Таким чином, подорожчання бареля нафти на один долар провокує подорожчання літра бензину на 0,014 долара. З урахуванням ПДВ – це майже 44 копійок за літр. За умови, що котирування протримаються на відмітці чотири долари хоча б тиждень, то ціна бензину на АЗС виросте на 1,7-1,8 гривень за літр”, – наголосив директор UPK Group Олександр Киримов.

До слова, 20% бензину А-95 в Україні не відповідають новим нормам Євро 5, які набули чинності з початку цього року. Найбільша кількість порушень зафіксували на регіональних автозаправках. Такі результати перевірки оприлюднив Інститут споживчих експертиз. Дослідження провели на основі 95-ї марки бензину – вона найпопулярніша серед українських споживачів. Досліджували як регіональні АЗС, так і всеукраїнські мережі: WOG, “БРСМ”, ОККО і GLUSCO.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бензин, #заправка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: