Комітет дав згоду на арешт Савченко, в свою чергу Надія принесла на засідання гранати

22.03.2018 11:25   Джерело: enigma.club
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Під час засідання регламентного комітету Верховної Ради України, нардепи одноголосно проголосували за надання дозволу на зняття недоторканності, затримання та арешт народного депутата  Надії Савченко. В свою чергу, Надя принесла два гранати. Вона взяла пакетик, що лежав біля неї на столі,  дістала два фрукти і поклала перед собою.  Ймовірно, такий поступок - це "тонкий тролінг від Савченко", та свідчення її неповаги до усіх присутніх нардепів.

"Дуже важливо було показати зараз вам, що ви ходите дуже близько біля смерті. Вас всіх лякає, були в мене гранати, чи не були в сумочці. Були в мене гранати. Гранати були. Ось. Гранати були", - сказала Савченко.

"Коли я зайшла у Верховну Раду, і пішов слух, яких пустив Матіос, що я несу гранати, бо в мене важка сумка. Там було дві пачки паперу, ну і звичайно гранати (Савченко вказала на фрукти перед собою – ред.), то ви б бачили реакцію Верховної Ради – люди витягували карточку і перелазили по стільцях. Їм говорили, що розльот  Ф-1 200 м – порахуйте периметр – ви далеко не втечете, то це перетворювалося на казковий цирк", - сказала Савченко.

Вона також розповіла, що двічі бачила страх в очах влади: перший раз в очах президента Петра Порошенка, коли вона повернулась з Росії і зустрічалась з ним на Банковій, другий раз – у ВР 15 березня.

В подальшому, депутати підтримали подання генпрокурора Юрія Луценка на зняття недоторканності, потім одноголосно проголосували й за арешт Савченко.

null

Необхідність арешту Луценко обґрунтовував тим, що Савченко не відмовилася від вчинення злочину і не припинила відносини з іншими імовірними співучасниками злочину, може покинути своє місце проживання, переховуватися від органів досудового розслідування, впливати на свідків, а також продовжувати вчиняти злочини проти національної і громадської безпеки.    

Після голосування комітету подання ще має підтримати на своєму засіданні Верховна Рада.  


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: enigma.club  

Коментарі