На Тернопільщині птахи потребують допомоги: Рятували лебедів – врятуємо і лелек

Опубліковано:
21 Березня, 2018

Пригадуєте, як минулого року із настанням сильних холодів у вирій не відлетіли дикі лебеді і залишились зимувати на водоймах Тернопільщини? Найбільше їх виявили на Дністрі і Збручі. Тоді активісти, прості жителі сіл, що знаходяться поблизу водойм із птахами, доклали чимало зусиль для їх порятунку. Носили корми і сіно, споруджували загати, а деяких, особливо ослаблених, навіть брали додому.

Читайте також

На Тернопільщині люди рятують лелек від голоду (Відео)
Лелек, які потрапили у негоду на Тернопільщині, підгодовують небайдужі люди (Фото)

Природа – річ дуже непередбачувана, особливо тепер, коли весни стають зимами і навпаки. Птахам дуже важко пристосуватись до таких збоїв у природньому середовищі, адже їх біологічний годинник іде чітко і злагоджено, а інстинкти ніколи не підводять.

Бідолашні лелеки прилетіли у чітко визначений час, але у «теплому» краї замість бажаного тепла на них чекав мороз. Щоб якось врятуватись від холодів і голоду, вони спускаються зі своїх гнізд у пошуках їжі і порятунку від морозу, який ще триматиметься до кінця березня. Граціозних лелек люди зустрічають поблизу водойм, сміттєзвалищ, людських осель. Вони просять порятунку! І як тут залишатися байдужими?

Таке важливе питання порятунку птахів обговорили у Борщівській міській раді і вирішили допомогти пернатим. Заступник міського голови Олег Малинник спільно із працівниками відділу архітектури, містобудування та житлового-комунального господарств міської ради Віталієм Войтухівим та Назаром Стангретом вирішили організувати допомогу для групи лелек на теренах нашого району.

null

Фото із сайту Борщівської міської ради

 

null

Фото із сайту Борщівської міської ради

На пропозицію відгукнулися в.о. старости села Пищатинців Михайло Колач, який  надав солому для обігріву птахів, громадський інспектор Державної екологічної інспекції Микола Слуханський, що разом з приватним підприємцем Степаном Чопиком привезли рибу для годівлі.  Зерно для лелек заготували у Борщівському агротехнічному коледжі, який очолює депутат міської ради Ярослав Козій.

У Борщівській міській раді закликають долучитися до акції порятунку птахів усіх бажаючих.  Ідеальна їжа для лелек, наголошують спеціалісти-птахівники, – жива прісноводна риба або відігріта морожена риба, миші, жаби або ж інше м’ясо. Окрім того, лелеки можуть їсти усе, що їдять домашні свійські птахи: зерно, хліб, варену картоплю та інше.

Ірина Мадзій

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борщів, #лелеки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #порятунок, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: