Студенти Галицького коледжу познайомлять європейську молодь з традиційною українською кухнею

Опубліковано:
20 Березня, 2018

Україна взяла участь у проекті тристороннього обміну молоді країн Європи, ініційованого Федеральним Міністерством закордонних справ Німеччини та Польсько-Німецької Співпраці Молоді. Метою проекту «Через шлунок до спільної Європи без кордонів» є підтримка польсько-німецьких зустрічей молоді зі студентством України.

Сторону проекту від України представлятиме Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола (м. Тернопіль). У 2012 році було підписано Декларацію про партнерство і дружні відносини між Новотомишльським повітом та Тернополем, а 20 жовтня 2017 року – Договір про співробітництво між Спілкою шкіл № 1 у м. Збоншинь (Новотомишльський повіт) та Галицьким коледжем імені В’ячеслава Чорновола (м. Тернопіль).

Днями, 7-9 березня, до Тернополя з підготовчим візитом завітали представники шкіл проекту. На робочій зустрічі, у якій взяв участь керівний склад навчальних закладів-учасників (Богуслав Петрушевич, директор Спілки шкіл № 1 м. Збоншинь (Польща), віце-директор цієї спілки Марек Фурман, Вєслав Цєпєлевскі (представник польської сторони), директор та заступник директора Галицького коледжу Марія Баб’юк та Ірина Гелецька відповідно, Любомир Чорній, керівник відділу ПТО коледжу, керівник відділу міжнародного співробітництва і туризму Тернопільської міської ради Володимир Кашицький), обговорили деталі польсько-німецько-українського проекту, підготували робочий план та визначили формат студентського обміну між країнами-учасниками.

До слова, Галицький коледж – єдиний навчальний заклад України, який бере участь в даному проекті. Сам обмін відбудеться між навчальними закладами, які здійснюють підготовку фахівців за спеціальністю «Кухар, бармен, офіціант» з метою співпраці у доступних освітніх проектах та спільних ініціатив у галузі освіти та співпраці України та Євросоюзу, порівняння професійного навчання у сфері «Кухар маленьких ресторанів», знайомства з країною та конкретним регіоном, її місцевою кухнею, історією, культурою, релігією, покращення мовного спілкування між студентами різних країн та спроби нівелювати стереотипи про кожну з держав, які склалися. Кінцевим результатом обміну стане створення книги «Місцева кухня», яка міститиме кулінарні рецепти трьох країн трьома мовами.

Перша тристороння зустріч молоді стартуватиме саме у Тернополі. Студентів міст Збоншинь (Польща) та Верден (Німеччина) гостинно прийматиме Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола з 30 травня по 2 червня.

Юлія Прокопишин

Фото Романа Гандзія

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #європа, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #студент, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: