Проблему Гаївського моста обговорили на виїзному засіданні комітету Верховної Ради з питань бюджету

Опубліковано:
20 Березня, 2018

Народні депутати, представники обласної та міської влади, голови об’єднаних громад обговорювали актуальні проблеми Тернопільщини на виїзному засіданні комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Міський голова Тернополя Сергій Надал та народні депутати від Тернопільщини озвучили членам бюджетного комітету проблему аварійного шляхопроводу на об’їзній дорозі Тернополя, який є головною складовою траси міжнародного значення.

Читайте також

У Тернополі хочуть побудувати нову дорогу на 4 смуги
Тернопільщина: сільським дорогам – «друге життя»

«Минулого року після обстеження шляхопроводу на об’їзній дорозі Тернополя було ухвалено рішення заборонити рух великогабаритного вантажного транспорту загальною вагою понад 8 тонн через Гаївський міст. Адже, за висновками дорожників, подальша експлуатація моста у режимі основного шляхопроводу матиме єдиний наслідок — руйнування конструкцій. Варто зазначити, що Гаївський міст використовується переважно транзитним транспортом. Саме на транзит припадало до 90 % усього транспортного потоку, – зауважив очільник Тернополя. – Ми неодноразово звертались до Уряду щодо сприяння проведенню реставраційних робіт. Цю ж проблему озвучили на засіданні комітету Верховної Ради з питань бюджету. Мерія міста готова внести свою частку у ремонтні роботи. Враховуючи, що загальна вартість першого етапу робіт складає близько 45 млн. грн., для самого Тернополя вирішення проблеми є непідйомним з фінансової точки зору».

Сергій Надал додав, що сьогодні усе навантаження прийняла на себе траса Р-41. Надмірне навантаження призводить до знищення дорожнього покриття і перевитрат коштів на поточні ремонти. За рік дорогу фактично знищили. Між тим, єдина альтернатива — Гаївський міст працює на межі своїх потужностей.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гаївський міст, #міст, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ремонт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: