Яким був miniEdCamp у Тернополі (Фоторепортаж)

Опубліковано:
19 Березня, 2018

16 березня у Тернополі зустрілись освітяни, педагоги, керівники дитячих гуртків з різних куточків України на (не)конференції miniEdCamp у Тернополі, який розпочався та завершився у Центрі науки Тернополя. Після відкриття учасники роз’їхались по вибраним локаціям, де мали можливість спілкуватись зі спікерами. MiniEdCamp зустрічі з креативними лекторами організував у трьох навчальних закладах Тернополя – ТДПУ ім. В. Гнатюка, ТНТУ ім. І. Пулюя та у Тернопільському кооперативному торгово-економічному коледжі, також спілкування на теми самоосвіти, організації наукових пікніків відбулось у Центрі науки Тернополя. Більшість із майже 120 учасниів події вперше відвідали Центр науки – така зустріч показала – центри науки можуть значно пожвавити у суспільстві інтерес до науки, а у школярів до навчання і стати дійно центром для багатьох цікавих подій, виставок, змагань, фестивалів. 

Фоторепортаж про відкриття miniEdCamp у Тернополі розмістили на сторінці видавництва “Підручники і посібники” з таким коментарем: “БІЛІ ВОРОНИ”, “ВІЛЬНІ НОГИ”, “ДОВГИЙ ХВІСТ” – усе це звичні поняття EdCamp – незалежної вчительської спільноти, яка зустрічається на щорічних загальних та регіональних (не)конференціях задля професійного розвитку і спонукання змін в освіті. 16 березня 2018 року така регіональна міні-EdCamp (не)конференція шкільних педагогів за темою “Неформальна освіта та ігрові технології” відбулася у Центр Науки Тернополя (Khrystyna Bilinska), координатором якої став Роман Перунов, учитель фізики та інформатики. Від Видавництво “Підручники і посібники”  (головний редактор Ярослав Гринчишин), яке завжди підтримує освітянські заходи у Тернополі та Україні, усі учасники та експерти отримали пакети з подарунками – навчальну і методичну літературу за фахом. Своїм досвідом, ідеями та напрацюваннями радо ділилися Сергій Вожжов, Іван Іванов, Жанна Вихрестенко, Наталия Чуприна, Svitlana Popel, Маргарита Носкова, Mayya Tutaeva, Igor Popadjuk, Ольга Барна, Надія Балик, Олександр Крамар, Юрій Скоренький, Марина Лютинська, Сергій Запісов, Віктор Громовий, Ксенія Ємшина, Julia Zaplavna, Олександр Пилипчук, Юлія Ніка, Viktoriya Topol. Цікавою для усіх присутніх була презентація книги Кена Робінсона “Освіта проти таланту. Сила творчості” від видавництва “Літопис” (директор Михайло Комарницький) та Skype-лекція “Історія про неформалів і неформалок: розмова про принципи і засади неформальної освіти” фахівчині з неформальної освіти Олександри Клячкіної. Як завжди, вчителі мали змогу скористатися правилом “вільні ноги” – самим обрати із запропонованих ті теми, що їх зацікавили, та в будь-який момент вільно залишити аудиторію і приєднатися до іншої групи, а також правилом “довгий хвіст” – обов’язково популяризовувати та розповсюджувати інформацію про нові ідеї, методики, технології.”

Читайте також

Унікальний в Україні «Центр Науки» відкрили в Тернополі
«Музеї ІТ» в Тернополі відкрився в «Центрі науки»

Більше фото ТУТ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #miniEdCamp, #конференція, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #центр науки
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: