У Тернополі учасникам АТО пропонують гроші замість землі

Опубліковано:
18 Березня, 2018

Сьогодні понад 900 учасників АТО, бойових дій на Донбасі чекають на шість соток землі у Тернополі. Вирішити  цю злободенну проблему спробували депутати міської ради.

На останній сесії мер Сергій Надал заявив перед усіма присутніми: «На території міста немає стільки вільних земельних ділянок, щоб забезпечити усіх. Війна не закінчується, і тернополян-бійців АТО значно побільшає. Напередодні зібрання депутатського корпусу я зустрівся з представниками громадських організації, де обговорили інші варіанти компенсації».

Мер міста наголосив. що кожний з учасників антитерористичної операції  на Донбасі, який відмовиться від омріяних шести соток може розраховувати на грошову компенсацію в розмірі 75 тисяч гривень. Це за останнім курсом НБУ трохи менше 3 тис. доларів США.

Щороку в казну міста будуть акумулювати кошти на виплату компенсації 70 учасникам. Хоча ринкова вартість землі в Тернополі набагато вища.

Соломонове рішення прийнято – й кози цілі і вовки ситі.

Ярослав Бачинський.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #земля, #компенсація, #місто, #Надал, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: