Уродженець Тернопільщини очолив Національний банк України

Опубліковано:
15 Березня, 2018

15 березня Верховна Рада України затвердила Якова Смолія на посаді голови Національного банку України, – пише Галас.

Постанову про його призначення підтримало 247 народних депутатів. З тернопільських нардепів не голосували за Смолія Михайло Головко («Свобода») і Тарас Пастух («Самопоміч»). Утримався – Роман Заставний з «Народного фронту». Перед призначенням Смолія Верховна рада звільнила з посади згідно з поданою заявою Валерію Гонтарєву, за час перебування якої на посаді курс долара зріс з 15 до 26 гривень.

Яків Смолій є уродженцем Тернопільської області. Народився в селі Вербовець Лановецького району. Закінчив Львівський університет за фахом математика. Працював в Тернопільському фінансово-економічному інституті (1983-1987), на заводі «Оріон»(1987-1991), в обласному управлінні Нацбанку (1991-1994). Згодом переїхав на роботу в центральний офіс банку «Аваль». З 2014 року – заступник голови правління Національного банку України. З 11 травня 2017 року Яків Смолій виконував обов’язки голови Нацбанку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #керівник, #нацбанк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #смолій, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: