Екскурсія для екстремалів: на Тернопільщині запрошують покупатися в підземному озері

Опубліковано:
15 Березня, 2018

Минулого року в печері Оптимістична, що розташована в селі Королівка Борщівського району, відкрили підземне озеро площею 500 кв.м. Для відчайдухів вирішили організовувати екскурсії, – пише PRESS-ЦЕНТР

Читайте також

Дивовижна Тернопільщина: Печера Музейна – надія на найбільшу підземну систему світу (Відео)
Найбільше підземне озеро України знайшли у найдовшій гіпсовій печері світу

Спелеолог з Луцька Ігор Троцюк, який в квітні 2017 року знайшов підземне озеро, яке він називає Мікрон, розповів як дістатися до нього. За його словами, похід триває близько чотирьох годин і вимагає відповідної фізичної підготовки, оскільки половину шляху потрібно повзти навкарачки. 

Щоправда, екскурсії до Мікрона наразі не є масовими. Проте, за 3500 гривень групу туристів можуть відвести до озера, де вони не лише зможуть полюбуватися пейзажами, а й покупатися. Площа озера становить 500 квадратних метрів, глибина 6-7 метрів.

Мікрон є не єдиною пам`яткою печери Оптимістична. Лише за останні роки в ній відкрили близько 10 озер. Дослідники і надалі продовжують роботу щодо подальшого дослідження печери.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #оптимістична, #печара, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: