Чи можна заробляти додаткові кошти, якщо ти директор навчального закладу?

Опубліковано:
14 Березня, 2018

Звичайно можна, яскравий приклад подібного в Тернополі Баб’юк Марія Петрівна директор Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола. Заробітну плату ми рахувати не будемо, але і там директриса зуміла відзначитись. Нагадаю на сьогодні ще не закрита справа з фальшивим дипломом Марії Петрівні, котрий допоміг їй отримати лишніх 105 тисяч гривень.

Сьогодні мова піде про факультативи в коледжі. Написали мені студенти, де розказали багато цікавого про додаткові заняття в їхньому закладі.

Для початку трошки «вікіпедії» для загального роз’яснення!

Факультатив (франц. facultatif – необов’язковий, від лат. facultas – можливість, здатність) — навчальний предмет, курс, що вивчається студентами вищого навчального закладу за бажанням з метою поглиблення й розширення наукових і прикладних знань.

У Галицькому коледжі також дотримуються цього формулювання, студент сам визначає чи ходити йому на факультативні заняття. Про те з оплатою за ці додаткові заняття вирішує за студента адміністрація закладу. Обов’язкові 1500 грн в рік студент зобов’язаний здати до певного числа на календарі.

Група в середньому складається з 25 студентів, тому маємо наступні цифри 25х1500=37 500 гривень. А якщо заставити 10 груп здати «не обов’язковий» платіж, отримуємо вже зовсім не погану суму в рік 375 000 гривень.

Але чи має оплачувати подібну послугу студент, котрий не відвідує жодного факультативу, якщо відвідує то лише обрані.

Звичайно багатьох обурила така ситуації й вони почали вимагати справедливості. Тоді «збирачі данини», а в нашому випадку – це завідувачі відділень підказують, писати заяви на відказ від факультативів на ім’я директора. Вгадайте, як поступила Марія Петрівна… звичайно усі заяви були відхилені.

В попередніх статтях я задумувався над питанням «як можна стати одним із найбагатших депутатів міської ради Тернополя працюючи все життя лише директором коледжу?» 

Ось вам один зі способів.

Але до слова варто віддати належне директору навчального закладу. Оплату можна робити два рази в рік по 750 гривень, а також існує програма пільговиків. Є категорії студентів, котрі звільняються від оплати.

Читайте також

У Тернопільському університеті розтринькали півмільйона гривень
В Тернополі шахрайка обікрала 87-річного пенсіонера

Чи можна змінити цю ситуації? Звичайно хочеться вірити, що так! Але враховуючи, як вдало виходила усіх попередніх історії Марія Петрівна, як вона сьогодні довго може бути не помітна для правоохоронних органів, шансів мало.

Студент, якщо тебе така несправедливість не задовільняє, як що ти бачиш свою країну без подібно, ти можеш це змінити.

Розказую друзям, розказуй знайомим, що робиться в закладі. Розказуйте тим хто планує поступати на початку навчального року. Діліться цими історіями з тернополянами, щоб розуміли кого вони обирають в депутати.

Наше майбутнє – це наші дії сьогодні!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бабюк, #галицький коледж, #гроші, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #петро заставецький, #тернопіль, #тернопільські новини, #факультатив
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: