«Не дамо на місці школи збудувати парковку!», – завтра буде масова акція проти закриття Тернопільської школи мистецтв

Опубліковано:
12 Березня, 2018
“Не дамо школу під забудову!”, – акція під таким гаслом пройде біля Тернопільської обласної ради. Річ у тім, що експериментальну комплексну школу мистецтв імені Ігоря Герети хочуть реорганізувати. Батьки б’ють на сполох – вони не хочуть об’єднуватися із Струсівською школою-інтернатом. Саме тому батьки звернулися до юристів та членів освітньої групи Української Галицької Партії за допомогою.

Так, напередодні вони вимагали в чиновників розширення для навчального закладу, бо місця у діючому приміщенні надто мало. Зараз там навчається 350 дітей. У приміщенні на Медовій, 5 є місце лише для початкових класів. Старші навчаються  в орендованому приміщенні колишньої взуттєвої фабрики. Там немає ні їдальні, ні туалетів, ні спортзалу, тобто умови навчання погані. Неодноразово батьки зверталися до міської влади, щоб розширити приміщення, але, окрім Струсова, їм нічого не запропонували.

“Школа мистецтв – єдина в Україні, яка комплексно надає і мистецьку, і загальну освіту. Ми не дозволимо, щоб її закрили! П’ять можновладців не мають вирішувати долю 350-ти дітей. Тому ми закликаємо всіх небайдужих прийти і підтримати нас!”,- пояснює Цавалик Тетяна, голова батьківського комітету Школи мистецтв.

За попередньою інформацією, на місці Школи мистецтв хочуть збудувати парковку для автомобілів.

Наразі питання з приміщенням Тернопільської школи мистецтв імені Ігоря Герети не вирішене. Тернопільська міська рада наразі відповіді не дає.

А 13 березня відбуватиметься сесія Обласної ради. Батьки та учні планують масову акцію протесту проти закриття навчального закладу. Тому закликають усіх небайдужих приєднуватися до заходу. Початок завтра о 9:30.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #акція, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #протест, #тернопіль, #тернопільські новини, #угп, #школа мистецтв
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: