Сьогоднішня знахідка стосується тернопільської торгівлі початку ХХ століття. В Австрійському державному архіві знаходиться цікава раритетна світлина вуличного базару в Тернополі. Саме так виглядало типове місце «шопінгу» в тернопільських містечках.

Передвоєнна торгівля мала різні обличчя: від колоритних базарів до крихітних магазинчиків на бічних вулицях, торгових складів, розташованих у найважливіших транспортних артеріях міста.

В той час також була реклама, хоча не було інтернету, але власники магазинів та кіосків намагалися про себе скрізь нагадати. Навіть в театральних програмах зустрічаємо оголошення про магазинчики, ресторани, кафе, кондитерські, банки. Покупцям пропонували ексклюзивні товари , модний одяг, делікатеси та алкоголь.

До речі, коли хтось проходив поряд з крамницею, то продавці один поперед одного часто вибігали, хапали потенційних покупців за руки і майже силоміць тягли в свої магазинчики.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

Джерело фото:  http://search.obvsg.at

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #базар, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: