До активіста з Тернопільщини, який викрив п'яного посадовця за кермом, систематично надходять погрози

06.03.2018 22:43   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопілля
Прибічники начальника Бучацького УТМР Василя Сеника, якого, завдяки громадському активісту Роману Довбенку, кілька місяців тому було затримано за кермом у стані алкогольного сп’яніння та притягнуто до відповідальності, чинять тиск на активіста, - пишуть Тернополяни.

До мешканця Бучача Романа Довбенка раніше надходила інформація про те, що очільник місцевого УТМР Василь Сеник їздить напідпитку. Щодо першої заявки від невідомої жінки, то, у зв’язку з перебуванням поза межами рідного міста, активіст не мав можливості на власні очі переконатися у правдивості цього меседжу. Тільки, після отримання другої скарги на Василя Сеника (близько трьох місяців тому), саме Роман ініціював затримання нетверезого водія, відзнявши увесь процес на камеру.

— Моєю основною метою завжди було наводити у власному місті порядок відносно безпеки на дорогах, адже статистика кількості ДТП , на жаль, не викликає позитиву. Як свідомий мешканець своєї малої батьківщини – Бучача, я вирішив, що власними зусиллями можу змінити цю невтішну статистику. Перед тим, як вивести на «чисту воду» одного із водіїв-порушників – Василя Сеника, я не зважав на значний чин цього чоловіка – переді мною був лише п’яний водій. Отож, коли до мене надійшло друге повідомлення про те, що начальник УТМР перебуває за кермом у нетверезому стані, я був поблизу Бучача та одразу відреагував на інформацію. Насамперед попередив поліцейських про порушення, після чого самостійно контролював ситуацію – стежив за машиною із нетверезим очільником. Я їхав попереду авто Василя Сеника, та, коли порушник побачив позаду себе поліцейських, той почав мене обганяти. Тільки неподалік автовокзалу Сеник усе ж загальмував, при цьому порушивши одне з правил дорожнього руху – спинився на пішохідному переході, — розповів активіст.

Роман Довбенко додав, що, після того, як Василя Сеника зупинили працівники патрульної поліції, розлючений начальник відмовився подмухати в алкотестер на виявлення алкоголю в крові як і не захотів пройти обстеження в медзакладі. Дійшло до того, що водій-порушник почав тікати з місця складання протоколу.

— Після того, як начальник Бучацького УТМР залишив місце затримання і попрямував у бік чортківського перехрестя, поліція, чомусь, не зупинила Василя Сеника. Лише я рушив услід за водієм. А коли ми пройшли близько кілометра, до нас знову під’їхали поліцейські та запропонували начальнику ще раз пройти тест на виявлення алкоголю. Пан Василь повівся доволі агресивно: не тільки відмовився скористатися алкотестерами, але почав погрожувати поскаржитися на нас в Генеральну прокуратуру України. Така позиція порушника мене дуже морально «зачепила», тож я не зміг стриматися, щоб у «грубій» формі не відповісти на закиди горе порушника. Поліцейські все ж склали протокол на Василя Сеника, а всі матеріали по справі опісля було відправлено до суду, — повідомив Роман Довбенко.

Місцевий активіст зазначив, що був присутній на кожному судовому засіданні по справі начальника Бучацького УТМР. Рішення Бучацького районного суду не задовольнило Василя Сеника – на чоловіка накладався штраф 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

 Аби спростувати вирок, адвокат горе порушника подав апеляцію в обласний суд, яку стороні позивача так і не вдалося виграти. Та, за словами Романа Довбенка, історія з Василем Сеником на цьому не закінчилася – прибічники очільника почали здійснювати погрози на активіста.

— Адвокати очільника Бучацького УТМР під час розгляду справи намагалися затягувати судові засідання. Вони сподівалися на те, що, якщо протягом трьох місяців судді не винесуть остаточне рішення, Василь Сеник уникне покарання. Додам, що протягом періоду, починаючи від часу затримання начальника, до мене систематично надходили погрози як від невідомих людей, так і від знайомих Сеника. По цьому факту я не писав заяви, адже за роки громадської активності звик до тиску. Пам’ятаю, що навіть у день судового засідання над начальником УТМР до мене підійшов порушник та почав погрожувати. Ось тоді мені вже довелося викликати поліцію, яка склала на Василя Сеника протокол за фактом «Дрібне хуліганство». Тільки, незрозуміло чому, за це правопорушення чоловіка не було притягнуто до відповідальності, — наголосив Роман Довбенко.

Наостанок активіст підмітив, що на сьогоднішній день до нього продовжують надходити різноманітні погрози – починаючи від фізичної розправи над Романом до приниження його гідності.

Посилання на відео з місця затримання та суду:


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі