У Тернополі візьмуться за рекламу, за якою не видно будинків

Опубліковано:
5 Березня, 2018

Деякі фасади будинків у Тернополі, особливо перші поверхи, майже суцільно закриті різноманітними вивісками, – пише За Збручем.

Фірми, магазини та різноманітні заклади, які у них розміщені, не обмежуються встановленням тільки таблички з назвою і графіком роботи. А завішують стіни і вікна великими рекламними банерами. Іноді й вивіска з назвою того чи іншого магазину або закладу може бути просто велетенською. За цим всім фасадів будинків, особливо у центральній, історичній часині міста просто не видно. Окрім того, що це виглядає жахливо, від цього також  пошкоджуються і руйнуються фасади будівель, спотворюється історичне середовище міста, знижується туристична привабливість Тернополя.

Розміщення зовнішньої реклами у Тернополі регулюється відповідними Правилами. Але, зважаючи на реальну ситуацію, їх або виконують частково, або вони потребують змін. Тому проблемні аспекти розміщення вивісок на фасадах історичних будинків міста обговорять 6 березня о 15.00 у сесійній залі Тернопільської міської ради. Це буде, так звана, публічна консультація – вирішення місцевих проблем шляхом пошуку оптимальних рішень спільно з громадою. Проведення публічних консультацій із залученням представників різних зацікавлених сторін дозволить місцевій владі  розробляти та ухвалювати якісніші рішення, які будуть зрозумілими для громади. 6 березня представники громадської організації “Центр UA” спільно з місцевою владою, представниками бізнесу, громадських організації і мешканцями міста спілкуватимуться про те, яких змін потребує документ, що регулює встановлення вивісок. Також говоритимуть про те, хто має розробити нові правила, як посилити контроль за незаконно встановленими вивісками, чи готові підприємці міста до приведення вивісок у відповідність, у який спосіб збалансувати інтереси підприємців та міської влади у процесі прийняття остаточного рішення, чи потрібне Тернополю створення єдиного візуального стилю? Організатори запрошують тернополян до обговорення зазначених питань. Початок заходу о 15.00 у сесійній залі міської ради.

Ольга Трач

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будинок, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #реклама, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: