Важливі для військових закони треба відпрацювати за місяць, – нардеп Пастух

Опубліковано:
1 Березня, 2018

У вівторок, 27 лютого, парламент ухвалив низку важливих проектів законів, що стосуються військових. Зокрема, розповідає народний депутат від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Тарас Пастух, мова про ухвалення у першому читанні ініціативи, що дозволяє військовослужбовцям не включати до терміну відпусток час, необхідний на дорогу з місця проходження служби до місця проживання.

«Однак до другого читання, – додає він, – потрібно внести зміни, які би унеможливили зловживання, тому що будуть військовослужбовці, яким вистачатиме доби, щоб добратися додому. Інші ж можуть їхати п’ять-шість днів, гастролюючи Україною. Очевидно, це може стати проблемою для їх військових командирів, які не зможуть спланувати відпусток та виконання покладених на підрозділ завдань. Тому, з урахуванням цього моменту до другого читання, закон може бути ухвалений в цілому».

Крім того, Верховна Рада підтримала у першому читанні й проект закону, котрий регулює виплату державою грошової допомоги колишнім військовим або їх родинам у разі, якщо після звільнення службовці стали інвалідами або померли внаслідок травм, зазнаних під час несення служби.

Тарас Пастух наголошує: «Ці військові не могли претендувати на отримання будь-якої грошової допомоги від держави. Законопроект, підтриманий у першому читанні, говорить про те, що за ними або членами їхніх сімей закріплюється право на отримання фінансової допомоги».

Однак, наголошує народний депутат, поки документи ухвалили лише в першому читанні. Він підсумовує: «Єдине сподівання на те, що цим законам не доведеться чекати півроку чи рік на внесення їх до другого читання, а протягом двох тижнів будуть внесені відповідні поправки, одразу розгляне комітет та щоб упродовж місяця їх можна було ухвалити в цілому і подати на підпис Президенту».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пастух, #самопоміч, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: