Перше голосування за антикорупційний суд маємо сьогодні, – народний депутат

Опубліковано:
28 Лютого, 2018

Законопроект про Антикорупційний суд, попри його критику, і навіть істерію, наголосив народний депутат з Тернополя Роман Заставний, буде проголосований в четвер, 1 березня.

«Чим ближче до виборів – тим більше популізм починає домінувати. Цей законопроект, звісно, не вирішить всіх проблем української держави. Але сьогодні він потрібен. А народні депутати, будучи представниками своїх виборців, зобов’язані їхню волю виконувати», – роздумує про голосування за цей проект Роман Заставний.

Він наголосив, що тільки в деяких країнах світу окремо працюють антикорупційні суди. В інших же державах прагнуть так влаштувати судову систему, щоб окремо в антикорупційному суді не було потреби. На сьогоднішньому етапі української держави такий орган допоможе хоча б частково врегулювати питання корупції.

«Це водночас високий рівень життя, достойні заробітні плати, це не тільки покарання, а й постійна відповідальність. І найважливіше – це нетерпимість суспільства до корупції», – перелічує народний депутат.

За його словами, сьогодні суспільство сприймає корупцію, особливо на побутовому рівні.

Після того, як закон приймуть у першому читанні, його планують розглянути в другому не пізніше квітня, повідомив Роман Заставний. Він сподівається, що відтак у грудні антикорупційний суд зможе запрацювати.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #антикорупційний суд, #закон, #заставний, #корупція, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: