Юний науковець з Тернопільщини здивував самого Президента (Фото)

Опубліковано:
28 Лютого, 2018

У вчителів і учнів  Скала-Подільської школи сьогодні на устах одна тема – високі здобутки учня цієї школи Владислава Ундерка.  Нещодавно свій винахід  – проект із відновних джерел енергії Владислав представив самому Президентові у рамках його зустрічі із молодими вченими і учнями Малої академії наук України та отримав від глави держави схвальні відгуки за свою роботу.  Зацікавились розробкою юного науковця також міністр освіти і науки Лілія Гриневич та ректор Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського Михайло Згуровський.

Приємно, що винахід Владислава увійшов до дев’ятки кращих науково-дослідницьких проектів. Всього рік тому хлопець став слухачем Тернопільського відділення  Малої академії наук України і за деякий час упевнено заявив про себе як про досить перспективного слухача.  Цьогоріч у  рамках ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, який відбувся у Тернополі, восьмикласник Владислав Ундерко був відзначений дипломом І ступеня.

І ось чергова промовиста  перемога. Тема видобування  енергії із відновних джерел давно цікавила Владислава Ундерка. За останній рік він прочитав чимало тематичної літератури, наполегливо займався разом з наставниками – вчителем фізики Олександром Юзишиним та викладачем МАН Андрієм Мулярчуком.

null

Петро Порошенко і Лілія Гриневич слухають розповідь нашого земляка. Фото із сайту Малої академії наук України

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #винахід, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ундерко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: