Відкритий урок у Борщеві: і Лесине слово, і пісня

Опубліковано:
28 Лютого, 2018

Вчителі початкових класів двох шкіл міста Борщева (№1 та №2) Алла Прокопишин і Людмила Яловіцька підготували разом зі своїми вихованцями справжню феєрію-казку, присвячену нашій геніальній Лесі Українці, уродини якої святкуємо 25 лютого. Цього разу третьокласники двох шкіл у рамках відкритого уроку з літературного читання «Хотіла б я піснею стати» доторкнулися до джерел творчості поетеси, до її непростого життя, читали багато поезій, співали пісні на її вірші, демонстрували театральні сцени із казок і брали акивну участь у вікторинах, підготовлених вчителями.

Алла Прокопишин і Людмила Яловіцька, про яких уже розповідала наша газета, – унікальний творчий тандем двох педагогів, які намагаються у своїй роботі втілити нові методи отримання і засвоєння інформації дітьми, що дуже важливо сьогодні. Вчителі з Борщева переконані, що діти краще розуміють тему, коли уроки проходять цікаво, нетрадиційно. Особливо малюкам подобається гра у формі вікторин і змагань, які визначають найкмітливіших і найактивніших. Під час таких уроків, зазначає Алла Володимирівна, пасивних дітей у класі немає, а це розвиває уяву, активність, наполегливість. Результат такої праці – активні, радісні і веселі діти. Саме такими їх побачили педагоги, батьки, гості дійства, що відбулося у районній бібліотеці.

Учасники свята  розділились на групи дослідників і поетапно розповіли про віхи біографії Лесі Українки – від раннього дитинства до зрілого віку. «Розмова дитинства і юності» Лесі, яку так зворушливо передали актори-третьокласники, не залишила байдужими нікого. Розмова з матір’ю, волинськими лісами, природою і квітами, роздуми поетеси про сенс життя, – усе це так гарно відтворили діти у віршах і розповідях.

За творчу ініціативу, за розробку нових методів у вихованні і навчанні дітей Алла Прокопишин і Людмила Яловіцька отримали слова подяки від директора Борщівської школи №1 Людмили Смикової, поетеси Лесі Любарської, батьків, гостей.

Ірина Мадзій

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борщів, #леся українка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #урок, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: