Раритетні автомобілі Тернопільського «Ретрокортежу» у зйомках фільму «Червоний. Без лінії фронту»

Опубліковано:
28 Лютого, 2018

У Бережанах нещодавно відбувся перший день зйомок фільму «Червоний. Без лінії фронту», який є продовженням фільму «Червоний» режисера Зази Буадзе, створеного за мотивами однойменного роману Андрія Кокотюхи. До втілення цього проекту у життя долучився Благодійний фонд родини Демкур, а колекція унікальних ретро-автомобілів для зйомок була надана музеєм «Ретрокортеж». (Детальніше про проекти Благодійного фонду родини Демкур).

null

 

null

Режисером цієї кінострічки також є Заза Буадзе, оператором – Олександр Земляний, художником-постановником – Ольга Світлична. У головній ролі зніметься вже відомий Микола Береза. У зйомках беруть участь Даша Плахтій, знайома за стрічкою «Стрімголов», Олег Стефан та Максим Панченко, для якого це дебютна роль у кіно. Для виконання однієї з ролей творці фільму запросили виконавця саундтреку до попереднього фільму – лідера гурту «Гайдамаки» Олександра Ярмолу.

null

У першому знімальному дні та неформальній церемонії розбиття символічної тарілки взяли участь голова Держкіно Пилип Іллєнко, меценат, віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура, голова Тернопільської фільммкомісії Леонід Бицюра, партнер проекту та копродюсер Роман Микитюк, автор ідеї та сценарію Андрій Кокотюха, а також продюсери Володимир Філіппов та Андрій Суярко.

null

«Під час зйомок фільму «Червоний. Без лінії фронту» в Бережанах мав нагоду познайомитися та поспілкуватися з головою Державного агентства України з питань кіно Іллєнком Пилипом – людиною, яка по-справжньому живе своєю справою, а також з унікальною постаттю – Андрієм Кокотюхою. Він є сценаристом фільму, а в 2012 році був сценаристом нашого фільму «Таїна Пінзеля-від Бучача до Лувру», продюсером якого на той час став Олександр Дрізь. Зйомки викликали великий інтерес в місцевих жителів, так що я не здивуюся, якщо після цього фільму в Бережанах відкриється своя кіностудія», – зазначив Тарас Демкура.

null

 

null

Переглянути короткометражний фільм «Таіна Пінзеля-від Бучача до Лувру»: 

null

Події у фільмі «Червоний. Без лінії фронту» розгортатимуться в період з 1935-го по 1945 рік на територіях, які зараз належать до Тернопільської та Волинської областей. Вперше буде показано життя українців у міжвоєнний період, протистояння патріотів репресіям польських, німецьких та російсько-радянських окупантів. Данило Червоний пройде шлях від студента Кременецького ліцею до командира загону Української Повстанської Армії. На цьому шляху він зустріне кохання, здобуде перемоги, зіткнеться зі зрадою та виправить власні помилки.

null

Стрічка створюється компанією «Інсайтмедіа. Продюсерський центр», Тернопільською фільмкомісією, продюсерською компанією Романа Микитюка за участі Одеської кіностудії та за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

null

 

null

До створення фільму долучилися Тернопільська ОДА, Благодійний фонд родини Демкур, мерії міст Тернополя, Кременця, Бережани, Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія імені Т.Шевченка, Кременецький краєзнавчий музей, Бережанська міська громадська організація «Рідне місто», ТОВ «Микулинецький бровар».

null

Прем’єра фільму запланована на 2019 рік.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #Демкура, #кіно, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #червоний
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: