Як Бережани перенеслись у 1935 рік у фільм «Червоний. Без лінії фронту»?

Опубліковано:
28 Лютого, 2018

За допомогою декораторів, костюмерів, гримерів місто Бережани на три дні знову опинилось у 1935 році. До цікавої роботи над фільмом “Червоний. Без лінії фронту” режисера Зази Буадзе, за мотивами роману Андрія Кокотюхи у масові зйомки запросили волонтерів. Протягом двох тижнів тривали кастингі та підготовка до знімального дня – за планами знімальної групи у Бережанах мало би відзняти усього декілька кадрів для фільму. Але побачивши таку кількість людей, щиро зацікавлених працювати стільки скількі потрібно, не зважаючи на лютий холод, на типажі, які змогли відтворити гримери та костюмери, завдяки участі у зйомках музею ретро-автомобілів Тараса Демкури роботу продовжили на три дні – від суботи до понеділка і час ніби заповільнився. Містяни з Бережан дуже чекали цього дня і сторінки у соціальних мережах наповнили світлини, які відповідають часу відтворенному у фільмі. Такі типажі ще у грудні місяці відшукали на старих фото режисер Заза Буадзе та продюсер фільму Володимир Філіпов. Їх мандрівка у Кременець під час проведення ІІ Кінофоруму принесла свої плоди – бережанські вулиці заповнили люди саме такі – з внутрішним гармонійним світлом, які нікуди не поспішають, без остраху в очах.

Своїми враженнями ділиться керівник гуртка мультиплікації “Равлик”, культорганізатор ЦДЮТ Мар’яна Івасіків: “Нам розказували, що зйомки це майбутні три хвилини відео, але наше місто так змінилось, завдяки цим вивіскам на польській мові, ретро-машинам, каретам, сніговикам, що знімальна група вирішила відзняти в нас ще декілька сцен з містянами мешканцями Бережан 1935 року. Це було не просто приймати участь у зйомках. Я особисто мала просто пройти десять метрів до церкви, але ці десять метрів я проходила протягом чотирьох годин при морозі мінус 11! Коли, нарешті, прозвучало “Знято!” ми всі плескали у долоні, стрибали і раділи! Я особисто була вражена майстерністю костюмерів та гримерів. Як вони моментально бачили типаж, за декілька хвилин людина, ніби, переносилась у часі. Усі ці перетворення тривали у нашому центрі дитячої творчості.  110 костюмів привезли з собою, але на зйомках було біля 200 людей, і це ще половина, яка підготували свої образи самостійно. Нас оцінили, як дуже активних і творчих – сказали, що навіть у Києві масовка не працювала так слажено, ніби нас спеціально навчали тут у Бережанах. Участь приймали наші викладачі, студенти, керівникі гуртків, діти. Ще у понеділок, мороз був мінус 20, але ми чули постріли – знімали фінальні кадри фільму. Ще чекаємо влітку знімальну команду. Себе почуваємо у рідному місті, як зірки! Наш заступник директора краєзнавчого музею Микола Павлович Проців сказав, що нарешті Бережани знають ціну справжнього кінематографічного мистецтва і це щира правда.”

Під час зйомок учасників масових сцен підтримували гарячим чаєм, печивом. У центральній ратуші вони відігрівались. У зйомках прийняли участь і діти з Тернополя з “Кіношколи” та юні бережанці. Вони мужньо витримали і холод і мороз, незважаючи на замерзлі руки, ноги, носики юні волонтери не ступились зі знімальних майданчиків та виконали усі завдання режисерів фільму.    

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null
 
Фото: Іван Йосифів , Мар’яна Мороз, Volodymyr Nedilko, Наталя Турчин

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #зйомки, #кіно, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #червоний
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: