«Український Почаїв»: розпочався збір книг рідною мовою для дітей Почаївщини

Опубліковано:
28 Лютого, 2018

Містечко Почаїв та його околиці, на які поширюється вплив московського патріархату – чи не останній форпост «руского міра» у Західній Україні. До сьогодні тут точиться боротьба із перевдягнутими у ряси агентами Кремля, гостро відчувається потреба у посиленні українських позицій, особливо у духовній царині.

До Української Галицької партії за допомогою звернулись представники шкіл та бібліотек Почаївщини щодо наповнення бібліотечних фондів україномовною літературою. Адже на території краю література рідною мовою – це окрема тема. Книжки з явним антидержавницьким змістом, де, до прикладу, учасників національно-визвольної боротьби називають ворогами, зустрічаються доволі часто, а от якісних сучасних видань українською майже не можливо віднайти.

Окрім цього, у бібліотеках населених пунктів Почаївщини існує велика проблема з україномовною літературою для дітей. Нових видань дитячих книг у них майже немає. Багато світової класики, виданої ще за радянщини, є російською мовою. Ми насамперед маємо забути про мову агресора в закладах освіти, бо формальної декомунізації не достатньо. Нам потрібна повна дерусифікація!

Саме тому Українська Галицька партія розпочала акцію «Подаруй книгу дітям Почаївщини». Голова Кременецького районного осередку УГП Віктор Кравець вийшов з ініціативою наповнення бібліотечних фондів краю якісною україномовною літературою.

Підтримали цю добру українську справу і в обласній організації УГП, започаткувавши збір книжок у партійному офісі. Галичани звертаються до усіх небайдужих долучитись до акції.   Найбажанішими є книги для дітей Богдана Лепкого, Павла Глазового, Всеволода Нестайка, Емми Андієвської, Ірини Жиленко, Вальтера Скотта, Герберта Уелса. Також дуже цінними для діток будуть легенди Тернопілля, перекази, літературні казки або авторські твори із автографами митців чи видавців.

Телефонуйте до нас: 068 962 3882

Приносьте книги до нашого офісу у Тернополі, що на Медовій, 18, помешкання 1 (3 поверх)!

Разом переможемо «рускій мір» і утвердимо український світ!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дитина, #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаїв, #тернопіль, #тернопільські новини, #угп
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: