Повідомили подробиці розслідування вибуху на заводі в Тернополі

Опубліковано:
23 Лютого, 2018

Комісія Управлінням Держпраці у Тернопільській області завершила розслідування нещасного випадку, який стався 14 грудня 2017 року о 19 год. 07 хв. на підприємстві тернопільського комбінату «Будіндустрія» ТОВ «Тернопільбуд», – Терноград.

Нещасний випадок стався із оператором парогазогенераторів паросилового господарства на комбінаті «Будіндустрія» ТОВ «Тернопільбуд». У період розпалювання теплогенератора відбулося загасання полум’я. Через неповне перекриття газу клапаном-відсікачем, газ почав надходити у теплогенератор, у якому відбулося вибухонебезпечне накопичування газоповітряної суміші.

Читайте також

На Тернопільщині внаслідок вибуху котла загинув чоловік
Причиною вибуху на «Будіндустрія» став розрив газової суміші

Оператор приступив до повторного запалювання теплогенератора при виключеному вентиляторі димососа та непровентильованій пропарювальній камері, а у результаті появи іскри у теплогенераторі відбулося загорання газоповітряної суміші і стався вибух. Внаслідок вибуху обвалилося частина перекриття даху будівлі, оператору травмувало нижню кінцівку.

Комісія з розслідування нещасного випадку встановила, що причинами нещасного випадку є: не забезпечення повного перекриття газу клапаном-відсікачем при загасанні полум’я; не забезпечена робота вентилятора димососа на весь період роботи теплогенератора; перед розпалюванням пальника теплогенератора оператор не переконався у тому, що системи вентиляції і рециркуляції працюють та здійснив розпал пальника без роботи вентилятора димососа; недостатній нагляд з боку інженерно-технічних працівників підприємства за виконанням підпорядкованими працівниками вимог інструкцій з охорони праці. За результатами розслідування комісія запропонувала підприємству заходи щодо усунення причин нещасного випадку.

Планова перевірка стану охорони праці та промислової безпеки на підприємстві відбулася у листопаді 2017 року. У 2017 році на підприємстві зафіксовано 3 нещасних випадки, із смертельним наслідком не було.

Держпраці вкотре наголошує на неухильному дотриманні правил охорони праці та техніки безпеки задля збереження життя та здоров’я працівників у процесі трудової діяльності, пише «0352».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вибух, #завод, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: