«Адвокати вбивці мого сина зумисно затягують справу…», батько загиблого тернопільського студента Романа Борчука

Опубліковано:
23 Лютого, 2018
Водій Сергій Франів, який смертельно травмував 19-річного Романа Борчука із села Порохова та втік з місця злочину, не без допомоги адвокатів може опинитися під домашнім арештом, аби потім утекти за кордон, – пишуть Тернополяни.

Про це заявив на персональній сторінці у Фейсбуці  батько загиблого хлопця Ігор Борчук. Чоловік наголосив, що винуватець у смерті хлопця зізнався у вчиненому лише на третій день, аби ніхто не виявив у його крові алкоголь.

«Водій Франів Сергій, рухаючись на шаленій швидкості та в стані алкогольного сп’яніння, вчинив наїзд на мого сина і, не надавши будь-якої допомоги, втік з місця вчинення злочину. У відділок поліції з’явився через 36 годин, коли у крові вже не було алкоголю.

Читайте також

Експерти назвали попередню причину смерті відомого спортсмена з Тернополя
Житель Березовиці так сильно побив товариша по чарці, що той помер у лікарні
Дружина убитого директора Бучацького сирзаводу досі не вірить поліцейським

А зранку 9 жовтня близько 9 години Франіва бачили в Тернополі. На мою думку, він поїхав туди, щоб вивести з крові алкоголь. Ввечері, того ж дня його бачили в одному з магазинів Бучача. І тільки на наступний день, ближче до обіду винуватець з’явився у відділок поліції…..»

Пан Ігор повідомив, що суд обрав для звинувачуваного запобіжну міру тримання під вартою. З таким рішенням не була згідна сторона підсудного: адвокат подав апеляцію в Тернопільський апеляційний суд про зміну запобіжного заходу на домашній арешт. Після того, як суд залишив без змін попереднє рішення, водій найняв двох адвокатів і нині усіляко намагається вирватися на волю та уникнути покарання.

«Натомість найняли дорогих адвокатів: Яворівського та Рубінського, які при наступному обранні запобіжного заходу, спотворюючи факти, перечитуючи одне і теж саме по декілька разів,  затягнули судовий процес на три дні. В результаті чого суд прийняв рішення про подальше тримання під вартою. Адвокати, не зупиняючись на цьому, знову подали апеляцію, на яку самі ж і не з’явились.

На наступному апеляційному засіданні Франів відмовився від апеляції та пообіцяв співпрацювати зі слідством. Спочатку я повірив у щирість його слів, але вже на підготовчому засіданні я зрозумів, що це був хитрий хід його адвокатів. Адже в подальшому судовому засіданні Франів відмовився визнавати, що він був п’яний і рухався з шаленою швидкістю.

….Також з джерел, які захотіли залишитись невідомими, я дізнався, що адвокати Яворівський та Рубінський намагалися достукатися в департамент розслідування ДТП, а також Прокуратуру.  Але там виявилися порядні люди, які не продалися. Натомість адвокати пішли другим шляхом: привезли “правозахисника”, якщо його можна так назвати, який мав би діяти нейтрально по відношенню до обох сторін. Він в свою чергу діє упереджено на користь підсудного та його захисників.»

Ігор Борчук наголосив, що він більш ніж впевнений, що при зміні запобіжного заходу винуватець Франів втече в Російську Федерацію, де в нього проживають родичі, а мати має нерухомість.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борчук, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #слідство, #смерть, #тернопіль, #тернопільські новини, #франів
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: