Самовідвід судді став причиною перенесення розгляду апеляційної скарги підозрюваного у вимаганні тернопільського активіста

21.02.2018 15:43   Джерело: Голос
Опубліковано : Новини Тернопілля

На 20 лютого 2018 року в Апеляційному суді Тернопільської області було призначено розгляд апеляційної скарги захисника Дзюби П.П. в інтересах підозрюваного Станька О.М. на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 2 лютого 2018 року, - пише Голос.

До початку судового засідання від судді-доповідача Стадника О. Б. надійшла заява про самовідвід від розгляду апеляційної скарги. В обґрунтуванні своєї заяви він зазначив, що 15 серпня 2017 року підозрюваний Станько О. М. та інші члени громадської організації «Ідея нації» перед Будинком правосуддя у Тернополі провели несанкціонований мітинг на підтримку відповідача у справі, головуючою в якій була дружина судді-доповідача суддя Господарського суду Тернопільської області Стадник М. С.

Читайте також

У прокуратурі розповіли, як громадські активісти вимагали гроші у підприємця (Відео)
Справа Олексія Станька: викрадення чи затримання?

Рішенням Вищої ради правосуддя від 11 жовтня 2017 року дії членів ГО “Ідея нації” визнано втручанням у діяльність судді Господарського суду.

За письмовою заявою Стадник М.С. до Вищої ради правосуддя та Генеральної прокуратури України щодо Станька О. М. та інших членів ГО “Ідея нації” розпочато досудове розслідування за ч.1 ст. 376 КК України (втручання в діяльність судових органів). Суддя Стадник М. С. у даному кримінальному провадженні визнана потерпілою і допитана.

Оскільки вказані обставини можуть викликати сумнів у неупередженості судді Апеляційного суду Стадника О.Б. при перевірці ухвали слідчого судді, колегія суддів задовольнила заяву про самовідвід.

Варто нагадати, що досудовим слідством громадському активісту Станьку О.М. та ще двом особам оголошено підозру у скоєнні злочину за ч.2 ст.189 КК України (вимагання із погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, пошкодження чи знищення майна потерпілого, або майна, що перебуває у його віданні чи під охороною, вчиненому за попередньою змовою групою осіб). Судом першої інстанції Станьку О.М. обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Прес-служба Апеляційного суду Тернопільської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Голос  

Коментарі