Смерть студентки в Києві: у виші розкрили сумні факти

20.02.2018 19:32   Джерело: Знай
Опубліковано : Новини Тернопілля

Проректор медуніверситету Цехмістер Ярослав заявив, що на студентку Мукаддас Насирлаеву, яка 30 січня скоїла суїцид, тиску з боку працівників вишу через продовження посвідки на проживання в Україні не здійснювалося, - пише Знай.

 

Про це стало відомо завдяки повідомленням "Центру інформації про права людини".

Читайте також

Самогубство студентки в Києві: фото і відео з місця суїциду

За словами Цехмистера, після оприлюднення інформації про те, що у Мукаддас вимагали гроші в деканаті за довідки, було проведено службове розслідування.

"Під час цієї розмови в кабінеті було ще два іноземних студента і куратор. Вони письмово підтвердили, що тиску і ситуації, коли що-то рвали й жбурляли, не було", – зазначив проректор.

Він підкреслив, що Мукаддас тільки повідомили про те, що її відрахували за порушення міграційного законодавства.

 
"Всі іноземні студенти повинні спочатку отримати візи максимальним терміном до 90 днів. У Муккадас, коли вона в'їхала в Україну, була віза з 19 вересня по 17 грудня включно. І в цей період вона як іноземна громадянка повинна була подати документи до деканату на оформлення посвідки тимчасового проживання. Все це оформляє деканат, і збирає документи. Але, на жаль, цього зроблено не було, хоча Муккадас повинна була бути обізнана з цього питання, оскільки вона заходила з іншими студентами, допомагала їм подавати документи на оформлення посвідки тимчасового проживання", – зазначив Цехмістер.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Знай  

Коментарі