В мережу потрапили унікальні фото, якою була катедра сотню років тому

Опубліковано:
20 Лютого, 2018

Тернопільський краєзнавець Олександр Столяров на своїй сторінці у Фейсбуці оприлюднив світлини Архикатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці або в минулому Домініканського костелу, які були зроблені ще у 1918 році, тобто 100 років назад. Фото справді унікальні, бо на них можна побачити, як виглядав костел та прилеглі до нього вулиці у минулому. Такі світлини модна назвати рідкістю, бо зробити художнє фото у ті часи, тим паче у період Першої світової війни було непросто. Попри свою давність фото дуже якісні. Автор невідомий.

Звернувши увагу на будівлю храму на листівках, можна зауважити, що вона виконана з тесаного каменю. Саме таким і був первісний вигляд костелу. «В тому є певний шарм, що підкреслює його давність» – пише Олександр Столяров. «Ми також могли б милуватись тою старовинністю, пишатися нею і демонструвати її туристам, та комусь збрело в голову штукатурити тесаний камінь. І немалі гроші витратили, і споганили пам’ятку архітектури. Таких прикладів недбалого ставлення до старовини по нашому місту приводилось вже чимало і ще можна привести безліч».

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #катедра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: