І молитва, і військовий вишкіл

Опубліковано:
18 Лютого, 2018

У Борщеві батьківську поминальну суботу, яка відзначається у переддень Великого посту, провели по-особливому – молитвою і військово-патріотичним вишколом для школярів. Цього дня всі моляться за батьків, родичів, друзів, які відійшли у вічність.

У бойових діях у зоні АТО полягли наші хлопці-земляки Михайло Григоришин і Петро Андруник. Світлій пам’яті Воїнів і був присвячений цей пізнавальний захід, який провели за підтримки Борщівської міської ради спільно з  громадською організацією  «Самооборона Борщівщини» та Тернопільським обласним осередком ДУК («Правий сектор»).

Діти щиро молилися за упокій  душі полеглих, просили у цій молитві миру для України. А далі організатори ознайомили дітей із зразками зброї, продемонстрували навики володіння нею, влаштували змагання серед школярів. Учням було цікаво потримати зброю у руках, повправлятися у володінні нею і поспілкуватися із представниками громадських організацій, які розповіли дітям про свої поїздки на фронт, про проблеми, які там існують. Також школярі почули розповіді про життя Михайла Григоришина та Петра Андруника, про обставини їх загибелі.   Пам’ять про полеглих земляків було вшановано хвилиною мовчання.

– Такі заходи є дуже важливими для молоді, вони покликані розповідати правду про те, що діється на сході країни і виховувати у дітей патріотичні почуття, – розповідає один із організаторів вишколу, волонтер і активіст Іван Грицак. – А вшанування полеглих Воїнів – це знак пошани їх світлій пам’яті. Про таке не можна забувати.

null

Фото Івана Грицака

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борщів, #військовий, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: