Олександр Абраменко – олімпійський чемпіон Пхьончхана

18.02.2018 14:34   Джерело: ua-football
Опубліковано : Новини Тернопілля

Щойно в Кореї наш фристайліст переміг у лижній акробатиці, - пише ua-football.

Це таки сталося. Олександр Абраменко, для якого ця Олімпіада – четверта в кар’єрі, не просто виправдав медальні сподівання, а взагалі переміг.

Згідно з результатами кваліфікації, першу фінальну спробу Олександр розпочинав третім. Свої «три сальто з чотирма вінтами» українець виконав доволі чисто, отримав оцінку 125,67 і тим самим практично ґарантував собі потрапляння до дев’яти найкращих, які потрапляють до наступного раунду. В підсумку ліпше у першій спробі судді оцінили лише стрибки китайця Ци Ґуанпу (127,44) і представника команди без гімну і прапора Павла Кротова (126,11).

Другий стрибок Абраменка теж був доволі вдалим. Усі компоненти наш фристайліст докрутив і лише при приземленні трохи присів і низько опустив руки. Тому й оцінка була трохи нижчою – 125,79. Але оскільки Олександр виступав третім з кінця, це вже давало зрозуміти, що до трійки суперфіналістів він потрапив.

Суперфінал розпочався обнадійливо. Перший з росіян Ілья Буров виконав свій стрибок не надто чітко і отримав «немедальну» оцінку, а його земляк Кротов взагалі під час приземлення впав.

Все було в руках Абраменка. Олександр ризикнув і вирішив виконати стрибок, якого він досі не виконував ніколи. Три сальто з чотирма грвинтами, де два гвинти – в останньому сальто. Виконання було чітким. 128,51 – це заявка!

Перша медаль України на Олімпіаді-2018 була ґарантована після того, як слідом за Абраменком, виконуючи стрибок, впав при приземленні білорус Станіслав Гладченко. Далі вирішив ризикнути Олів’є Рашон з Канади. Ризик себе не виправдав. Падіння і в Олександра як мінімум срібло.

Китаєць Цзя Цзун’ян, який виконував стрибок останнім, довго перечікував порив вітру, але стрибнув прекрасно. Складність його стрибка була такою ж, як і в Абраменка. Тому все залежало від суддів. Судді обрали українця!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ua-football  

Коментарі