Віктор Овчарук: «Благословенне Тернопілля» вражає (Фото)

16.02.2018 19:13   Джерело: te-rada.org
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Економічний, науковий, мистецький та туристичний потенціал представила Тернопільщина в Українському домі у Києві. Кияни, гості столиці, представники дипломатичних місій в Україні мали нагоду ознайомитися із художніми, культурними, сільськогосподарськими, науковими здобутками краю. Прийшли на зустріч і вихідці з Тернопільщини, які нині живуть та працюють у столиці.

У рамках презентації області відбувся бізнес-ланч, у якому взяли участь очільники області – голови обласної ради Віктор Овчарук, ОДА – Степан Барна,  представники різних секторів економіки, міністерств, підприємці, народні депутати. Йшлося про зміни  в країні та області, перспективи розвитку Тернопільщини, співпрацю та подальше покращення бізнес-клімату, нові можливості залучення інвестицій.

1

«Тернопільщина – древня земля багатої історії та неповторної природи. Це край, у якому дивовижно сплелися культурні традиції, етнічні особливості та самобутність Галичини, Волині та Поділля.  Славиться наш край неймовірної краси гіпсовими та карстовими печерами,  каньйонами Придністров’я, унікальними ботанічними пам’ятками, горами та мінеральними водами, інтелектуальним потенціалом, винахідниками, науковцями, - наголосив голова обласної ради Віктор Овчарук. - Тернопільські аграрії давно уже вийшли за кордони нашої країни, поставляючи власну продукцію у різні краї світу. І серед них – депутати обласної ради, Герої України Петро Гадз та Олег Крижовачук.  В області панує сприятливий клімат для міжнародної співпраці, створення спільних підприємств, наукових осередків. За рік, що минув від першої масштабної презентації нашого краю у Києві, Тернопільщина змужніла, набралася сил і впевнено йде шляхом реформ. Складних, часом болючих, але безповоротніх. 40 об’єднаних територіальних громад уже переконалися у важливості та доцільності реформ децентралізації, успішно впроваджуються зміни у галузі освіти, відкриваються нові оснащені сучасним обладнанням спеціалізовані центри та відділення в медичних закладах області. Обласна рада, виконавча гілка влади поставили перед собою амбітні плани, але перші результати є позитивними. Звичайно, за кожним успіхом, кожною зміною стоять люди, фахівці своє справи – науковці та виробничники, аграрії та винахідники, освітяни та лікарі, державні службовці та працівники органів місцевого самоврядування, меценати та волонтери. Ті, хто щодня, крок за кроком, робить усе для розвою, процвітання свого краю та нашої держави».

За словами Віктора Овчарука, ця презентація Тернопільщини у Києві – квінтесенція здобутків та досягнень, це спільна робота усієї області.

Очільники області та міста мали також зустріч із представниками дипломатичних місій в Україні з різних країн.

23

45

67


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: te-rada.org  

Коментарі