Заяви про пошкодження надмогильних плит на Микулинецькому кладовищі правоохоронці почали отримувати ще на початку лютого. Зникли бронзові портрети, вироби та предмети з кольорових металів. Зниклі з надгробку молодої дівчини металеві метелики, жайворонок та пензлики з квітами, обійшлися родичас у понад 8 тисяч гривень. 

Читайте також

Що може бути, якщо носити квіти на власну могилку
Заява міського голови Сергія Надала щодо наруги над пам’ятником жертвам Голокосту у Тернополі
Львівські школярки влаштували оргію на цвинтарі (Відео)

Правоохоронці змогли вийти на слід підозрюваних вдалося, коли крадії знову прийшли на місце злочину за черговою наживою. Там на гарячому їх і піймали оперативники. 

Вандалами виявилися двоє місцевих жителів 1986 та 1982 років народження, які вже неодноразово потрапляли в поле зору правоохоронців. Один з них 15 років відбував покарання у місцях позбавлення волі за розбої та крадіжки. Інший також судимий за майнові злочини. 

У чоловіків знайшли інстументи, за допомого яких вони ходили на крадіжки – фігурну викрутку та невеличку сокиру. Окрім цього в підозрюваних знайшли і речдоки – три портрети з пам’ятників. Решту викрадених речей, як зізнались злодії, вони продали невідомим. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною першою статті 297 ККУ – наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вандал, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #цвинтар
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: