Медики б'ють на сполох: немає вакцини від смертельної хвороби

У Києві відсутні вакцини проти ботулізму і дифтерії.

15.02.2018 21:53   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У київських лікарнях немає вакцини проти ботулізму та дифтерії. Про це повідомила директор департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації Валентина Гінзбург.

"Що стосується сироватки проти ботулізму в якості лікувального препарату, то її немає, як і проти дифтерії. Постачальник у нас - Міністерство охорони здоров'я. Коли були випадки ботулізму в Києві - 10 випадків - у минулому році, то хворі самі купували. На превеликий жаль, така ситуація, і ми не можемо на неї вплинути", - зазначила вона.

Медик додала, що, за даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні є протидифтерійна вакцина, отримана як гуманітарна допомога.

"Але в області вона спрямована, і говорити про її кількості я не можу", - підкреслила вона.

Директор департаменту охорони здоров'я також порадила дотримуватися правил зберігання продуктів харчування, щоб запобігти ботулізм.

"Що стосується наявності вакцин проти дифтерії - вона є в достатній кількості для всіх вікових категорій. Вже вакциновано понад 23 тис. осіб, серед них 3 тис. - це дорослі. Спалаху не буде, якщо всі будуть вакцинуватися", - додала вона.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі