Тернопільська етногалерея у Києві представить українські строї та вишиванки Поділля

14.02.2018 13:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

Тернопільська етногалерея «Спадок» у Києві представить українські строї та вишиванки Поділля. Експонуватимуть їх на презентації «Благословення Тернопілля», яку уже вдруге проводять у столиці. Про це на своїй сторінці у Facebook написала представник  громадської організації "Туристична асоціація Тернопілля", працівник етногалереї  «Спадок» Тетяна Фарина:    

«Тернове поле на Опіллі, життя підкова золота. Благословенне Тернопілля,земля священна і свята». 15 лютого у Міжнародному конгрес-центрі «Український дім» (м.Київ) унікальна презентація рідного краю «Благословенне Тернопілля» об’єднає багатьох успішних людей в Україні та поза її межами. ЕТНОГАЛЕРЕЯ «Спадок», як одна із культурно-мистецьких родзинок рідного краю, як посланець культурної дипломатії вдруге представить в етнічному доробку та продемонструє гостям України, киянам «космічну» красу українських строїв , поділиться зі світом чудом вишивки чорнобавняної борщівської сорочки та вишиванок «теплого Поділля», взорів рушникових композицій, розкриє таємниці величності Скрині , наголосивши на суті української світлиці. Галерейний простір щиросердечно запрошує киян, гостей міста,земляків,іноземних громадян всіх не байдужих, хто шанує знання і силу Великої традиції нашої культури, історії, мистецтва. Пропонуємо відвідати стендову виставку "Спадку" по-новому подивитися на українське ДНК під час презентації мистецького потенціалу Тернопільщини в Українському домі ( м Київ, Хрещатик, 2). ВХІД для перегляду ВІЛЬНИЙ. Офіційний початок дійства о 17 годині, за програмою», - зазначає Тетяна Фарина.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі