Пам’ятник Герою Небесної Сотні з Тернопільщини встановлять у Львові

Відкриття відбудеться у подвір'ї географічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка, де він навчався.

14.02.2018 08:43   Джерело: zaxid.net
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У вівторок, 20 лютого, на вул. Дорошенка, 41 відбудеться урочисте відкриття пам’ятника Герою Небесної Сотні Ігорю Костенку. Як повідомляється на сайті Львівського національного університету ім. Івана Франка, відкриття розпочнеться о 12:00 у внутрішньому подвір’ї географічного факультету університету. Раніше в університеті в пам’ять про Ігоря Костенка створили меморіальну аудиторію.

Ігор Костенко навчався на географічному факультеті Львівського університету. Він загинув 20 лютого 2014 року під час протистояння в центрі Києва. Його тіло знайшли біля Жовтневого палацу на вул. Інститутській.

До слова, Ігоря Костенка посмертно названо кращим вікіпедистом 2014 року за версією засновника Вікіпедії Джиммі Вейлза. Костенко – перший українець, який отримав цю нагороду. Ігор активно дописував в українську Вікіпедію. За два з половиною роки написав понад 280 статей, зробив більше 1,6 тис. правок. Також його було визнано кращим освітянином року за версією Всеукраїнського громадсько-політичного тижневика «Освіта»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: zaxid.net  

Коментарі