Як на Тернопільщині замерзли «Дівочі сльози» (Фото)

13.02.2018 22:13   Джерело: Файне місто
Опубліковано : Новини Тернопілля
Один із наймальовничіших водоспадів Тернопільщини, розташованих у Дністровському каньйоні, – “Дівочі сльози” – частково замерз, - пише Файне місто.

Про це повідомляє Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства.

“Дівочі сльози” – унікальний водоспад, подібні є лише в шести країнах. Знаходиться в урочищі “Нирків” Дністровського каньйону, що в Дорогичівському лісництві державного підприємства “Бучацьке лісове господарство”. Водоспад травертиновий, тобто – його основою є мох, який сотнями років ріс, відмирав, кам’янів і ставав основою для росту наступних поколінь цього ж моху. Зі скелі, біля Дністра, нависає величезна (майже 3,5-4 м) травертинова брила, по всій площі якої стікають і падають краплинки води. В сонячну погоду – це фантастичне видовище переливається всіма барвами веселки. І це саме той водоспад, який варто раз побачити, ніж сто разів почути про нього”, – йдеться в повідомленні.

Поряд – у травертиновій скелі – є ще й джерело цілющої води біля якого, за народними переказами, з’явилася Матір Божа.

Цієї зимової пори, як видно з фото, окремі ділянки водоспаду замерзли, що надає йому особливої привабливості.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Файне місто  

Коментарі