У Львівській області екологи зафіксували збільшення червонокнижних тварин. Зокрема у національному парку “Соколівські Бескиди”  кількість рідкісних зубрів приємно потішила зоозахисників. 

Про це повідомили у прес-службі національного природного парку, – пише dyvys.info.

“У період з 27 січня по 1 лютого було проведено облік тваринного світу. Для цього в кожному лісництві були сформовані бригади з числа працівників служби охорони природно-заповідного фонду під керівництвом лісничих та працівників апарату парку”, – розповіли представники парку.

Під час сезонного обліку у парку нарахували 414 оленів благородних, 411 козуль та 112 кабанів. Зафіксували в парку також 18 вовків, 46 лисиць та 268 куниць. Дуже потішила ситуація з таваринами, які опинилися на межі зникнення. Наглядачі помітили збільшення чисельності зубрів до 33 особин. Також нарахували 27 бурих ведмедів, 23 рисі та 10 лісових котів.

Нагадаємо, природний парк “Соколівські Бескиди” розташований на Львівщині у Карпатах та охоплюють три райони. Парк охоплює частини басейнів річок Стрий та Опір і займає площу 35684 га, з яких 24702 га передані парку в постійне користування.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гори, #карпати, #львів, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тварини, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: