Якісні сервіси Мін’юсту спростили життя мешканців області

Опубліковано:
12 Лютого, 2018

У головному територіальному управлінні юстиції у Тернопільській області підсумували  роботу за  2017 рік, – пише НОВА…

Начальник головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов (на фото), перший заступник начальника  управління Тетяна Вовк, заступники начальника управління  Андрій Хічій та Ольга Дяченко, директор Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги в області  Ірина Хондогій та директор філії державного підприємства «Сетам» Борис Паньків  взяли участь у прес-конференції, в ході якої поінформували представників обласних  ЗМІ про результати роботи управління юстиції.

За словами очільника головного територіального  управління, звітний період  в системі юстиції  був продовженням реформ,  вдалося реалізувати чимало пілотних проектів та ініціатив Мін’юсту.

«Минулого року стартував загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», який має кардинально змінити відносини громадянина та держави, навчити українців захищати свої права. Важливою складовою проекту «Я МАЮ ПРАВО!» став запуск низки ініціатив, найбільш вагомими з яких є #АгроРейдериСтоп, #МаскиШоуСтоп, #ЧужихДітейНебуває та #ХабарЗаНавчанняСтоп. Про важливість цього проекту свідчить той факт, що 2018 рік указом президента оголошено роком реалізації проекту у державі», — зазначив Едуард Кольцов.

Він також зауважив, що з  метою спрощення доступу громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини в області уже два роки  працює проект Мін’юсту, згідно з яким  працівники відділів ДРАЦС  приймають  документи,  видають свідоцтва про народження і здійснюють реєстрацію новонароджених  безпосередньо у закладах охорони здоров’я. 18 пологових будинків в області мають фронт-офіси Мін’юсту, в яких батьки  минулого року  отримали  3659  перших документів свого малюка, тобто  63 відсотки від загальної кількості (у 2016 році – 37 відсотків). Крім того, зареєстровано за місцем проживання 1155  малюків.

Проект «Шлюб за добу» — якісний сервіс для наших громадян, спрямований на мінімізацію корупції, з якою раніше було пов’язане прискорення процедури одруження.  В Українському домі «Перемога»  торік зареєстровано 450 шлюбів у рамках цього сервісу Мін’юсту. Переваги його очевидні — молодятам  не потрібно йти до відділів ДРАЦС, стояти в чергах і чекати місяць, достатньо звернутись до організатора реєстрації шлюбу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #послуга, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: