Громади на Тернопільщині вчаться сортувати сміття (Фото)

Опубліковано:
12 Лютого, 2018

ХХІ століття диктує нам свої закони. Ми стали більш трепетно ставитися до навколишнього середовища, оскільки не знаємо, як відповість нам природа на наші постійні спроби її експлуатувати. Питання зі сміттям є досить гострою і складною проблемою.

Читайте також

Богдан Яциковський: «Брехня недругів вселяє впевненість, що радикали Тернопілля вірою та правдою служать громаді і Україні»

Першим важливим кроком у вирішені цієї проблеми, є його сортування. Борсуківська об’єднана територіальна громада зробила уже цей крок. Вперше в районні ми ініціювали встановлення бочок для сортування сміття. Бочки для скла та сітки для поліетилену встановлені в усіх селах громади. Відповідальність за організацію сортування  лежить не тільки на державі, а й на жителях громади. Кожен із нас повинен долучитися до збору кожного окремого виду сміття. Багато хто,  його спалює, але це є лише тимчасовим виходом з ситуації. За статистикою одна людина стає джерелом 400 кг сміття, сім’я з 4-х чоловік – 1600 кг. Щоб якось зупинити цей процес забруднення середовища потрібно навчитися правильно сортувати та використовувати вторинно.

  1. Вдома складати сміття у два окремі контейнери: для органічних (їжа та інше) та неорганічних (усе, що можна переробити у вторинну сировину) відходів.
  2. Сміття зі скла, паперу, пластику та металу викидати у спеціалізовані контейнери.
  3. Здавати макулатуру, ПЕТ-пляшки, поліетилен, пластмаси, алюмінієві банки, склобій у пункти прийому вторинної сировини
  4. Перед візитом у магазин взяти з собою еко-сумку (торбинка з цупкої матерії), аби щоразу не купувати поліетиленові пакети.
  5. Батарейки та енергозберігаючі лампи не викидати у смітник, а здавати у найближчі пункти прийому (заправки КЛО, мережа магазинів Watsons, Оперативно-рятувальна служба)

Доречним буде правило Маленького Принца: «Прибрався сам уранці – ретельно прибери й свою планету».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борсуки, #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОТГ, #синівці, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: