Зі світу по нитці: на «Соціальне таксі» вдалося зібрати кошти

Опубліковано:
11 Лютого, 2018

Збір коштів на проект «Соціальне таксі» завершився у Тернополі. Організаторам проекту вдалося зібрати близько 470 тисяч гривень. І цієї суми має бути достатньо на придбання автобуса, який безкоштовно возитиме людей з особливими потребами, – пише 20 хвилин.

Нагадаємо, збір коштів на «Соціальне таксі» у Тернополі стартував у вересні минулого року. За цей час силами небайдужих людей потрібну суму практично зібрали.

– До збору коштів долучалися прості люди, які дізналися про наш проект, – розповідає організатор проекту Сергій Кічула.   – Перераховували  по 100, 200, 500 грн. Як то кажуть, зі світу по нитці.  Ми не залучали великих комерційний структур, політиків, меценатів.

Вже в лютому організатори проекту займуться придбанням авто у Німеччині. Машина не нова, тому можливо доведеться її трохи підремонтувати. Адже нове авто  коштує близько 40 тис євро.

Автобус також спеціально обладнають для перевезення людей на візках. Передадуть машину на баланс благодійного фонду «Карітас».

За даними організаторів проекту «Соціальне таксі», у Тернополі є більше 700 людей з особливими потребами, яким потрібно допомоги в пересуванні.  Ці люди змушені сидіти вдома в “чотирьох стінах”, оскільки для них вийти з дому є справжнім випробуванням, не кажучи вже про пересування містом.

– Проект «Соціальне таксі» вже діє у Хмельницокому, – каже Сергій Кічула. -Там є три машини, а людей з інвалідністю стільки ж як в Тернополі. Тепер вони мають можливість відвідувати різні майстер-класи, починають змінювати себе, набувають нових професій, збираються у групи, спілки. Їхнє життя змінилося кардинально.  В Хмельницькому теж починали з одного авомобіля, а зараз є три і їх замало. Ми хочемо показати, що люди з особливими потребами можуть принести велику користь суспільсьтву та місту. Наразі хочемо придбати одне авто і почати працювати. Сподіваємось, знайдуться люди, які захочуть продовжити наш проект.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кошти, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #таксы, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: