Комітет схвалив доларового мільйонера з Тернопільщини на керівника Нацбанку

11.02.2018 14:13   Джерело: Файне місто
Опубліковано : Новини Тернопілля

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендував парламенту призначити на посаду керівника Нацбанку виконувача обов’язків глави НБУ Якова Смолія, - пише Файне місто.

Про це повідомив заступник голови комітету Михайло Довбенко, передає “РБК-Україна“.

Рішення ухвалили на закритому засіданні комітету 5 лютого. На ньому члени комітету заслухали Смолія.

“Підтримали проект постанови, внесений президентом, про позитивне голосування за Якова Смолія у сесійній залі”, – сказав Довбенко.

Разом із тим комітет рекомендував Раді звільнити Валерію Гонтареву з посади глави НБУ.

56-річний Яків Смолій – один із найбагатших топ-чиновників країни. 2015 року на банківських рахунках мав $98,7 млн. За 2016-й отримав 1,8 млн грн зарплати. Володіє чотирма і має у спільному користуванні три земельні ділянки. Є співвласником 12 офісів, одного будинку й фізкультурно-оздоровчого комплексу в селі Погреби під Києвом, апартаментів в окупованому Севастополі. Задекларував машину для гольфа і гідроцикл.

Яків Смолій із 1991 року працював у комп’ютерному відділі Тернопільського обласного управління НБУ. Із 1994 до 2005-го — в банку “Аваль”. Потім створив із партнерами банк “Престиж”. Працював у наглядових радах страхових компаній. Займався молочним бізнесом. Із квітня 2014 року — заступник голови Нацбанку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Файне місто  

Коментарі